El PSC presenta una moció per a donar suport a les entitats i associacions de Girona

Els socialistes gironins volen “blindar” la continuïtat i les activitats de les associacions i entitats de la ciutat després de la Covid-19

Els socialistes gironins portaran al ple ordinari de juny una moció per a donar suport al teixit associatiu de la ciutat. El PSC de Girona no vol que la crisi de la Covid-19 suposi la desaparició de cap entitat o associació per manca de viabilitat econòmica, i aposta també, per reforçar el teixit associatiu de la ciutat amb una moció que permet blindar la seva continuïtat i les activitats que fan després de la crisi.

“Durant aquesta crisi de la Covid-19, com en qualsevol crisi, hem pogut observar la solidaritat espontània de les gironines i dels gironins que s’han organitzat per atenuar les dificultats de moltes famílies per fer front a la situació sobrevinguda de pobresa o de carència. Les entitats socials, malgrat les limitacions de mobilitat imposades per l’estat de confinament, han posat a disposició de la ciutadania tot el seu potencial i experiència per ajudar en l’actual situació. L’associacionisme és un dels pilars fonamentals de la participació ciutadana” ha explicat la regidora socialista Bea Esporrín.

Els socialistes gironins alerten de les conseqüències econòmiques de la Covid-19, ja que també afecten la supervivència del teixit associatiu de la ciutat. El PSC considera que l’Ajuntament de Girona s’ha de mobilitzar per formular accions a favor de les associacions i entitats, i vetllar perquè la manca d’ingressos en aquest període no pugui afectar l’existència i les activitats que feien aquestes associacions en pro de l’interès general de la ciutat.

“Girona és una ciutat amb un ampli i ric teixit associatiu que treballa en moltes iniciatives socials als barris i que contribueix a la construcció d’una societat més justa, democràtica, crítica, moderna i cohesionada. I, perquè així continuï, les institucions han de reconèixer el seu paper i donar el suport necessari, especialment en moments complicats com el d’ara, amb la de Covid-19” ha dit la portaveu socialista a l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque.

Els punts d’acord que contempla la moció són els de crear una partida per finançar projectes de dinamització d’associacions que es vegin afectades per la modificació de crèdit dels pressupostos participats 2020, encomanar a la comissió mixta estudiar destinar una part de la partida dels pressupostos participatius de l’any 2021 com a alternativa (fins a l’aprovació del reglament definitiu per a l’any 2022 dels pressupostos participatius) al finançament dels projectes i del manteniment de les estructures de les associacions a la nostra ciutat i avançar les transferències dels ajuts, subvencions i convenis ja contemplats per a les associacions i entitats ciutadanes i ampliar-los obrint una línia extraordinària per cobrir les despeses extres generades per causa de la crisi de la Covid-19 (material de desinfecció, equips de protecció individual, etc).

També obrir una línia extraordinària d’ajuts per cobrir les despeses de les assegurances dels voluntaris de les entitats, de les assegurances de responsabilitat civil per a les activitats que realitzin, de subministraments (aigua, llum, gas, telefonia i internet) i de lloguer de locals de les associacions pel que queda de l’any 2020, aplicar mesures de bonificació de taxes i impostos municipals a les associacions i altres entitats del tercer sector de la ciutat de Girona i ampliar els períodes de temps per a la justificació de les subvencions, convenis i ajuts rebuts i acordar nous terminis per a l’execució dels encàrrecs i projectes.

Finalment, també es demana oferir un aval o una garantia de préstec de fins al 60% per a les entitats socials que tenen activitat econòmica i que donen feina a més de 10 treballadors de la ciutat de Girona, instal·lar una sala de videoconferència en un centre cívic de la ciutat a disposició de les associacions i entitats socials i que el Consell de Cohesió i Serveis Socials faci una diagnosi i recull de la situació de les associacions, de manera que un cop passada la crisi es despleguin totes les mesures necessàries per donar suport al sector associatiu.

Mònica Ferrer, Bea Esporrín i Sílvia Paneque.


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: