El PSC retreu a Madrenas que presenti un pla de mandat improvisat, buit, inconcret i amb mig any de retard

El grup socialista es pregunta “com podrà aguantar quatre anys un govern que a principis de mandat ja mostra cansament i manca d’energia”

El grup del PSC ha retret a l’alcaldessa de la ciutat que hagi presentat un pla de mandat “improvisat, buit, inconcret i amb mig any de retard”, segons ha explicat avui la portaveu socialista, Sílvia Paneque. Aquesta situació, segons Paneque, té el seu origen en el fet que l’alcaldessa “no té Girona com a prioritat”. “A ningú no se li escapa que el partit al govern i els partits independentistes que li donen suport han mantingut l’Ajuntament de Girona en la letargia fins ara a causa de la política nacional”, ha explicat Paneque.

La portaveu socialista ha fet notar que “en un moment donat va aparèixer una crítica pública al fet que el govern no hagués presentat un pla de mandat i quatre dies més tard tenim 356 propostes fetes a corre-cuita, buides de contingut real, inclús redactades amb formules vagues que no comprometen a res concret”.  “El nostre grup va esperar cent dies a fer una primera valoració de l’inici de mandat i ara, tres mesos més tard, l’escenari ens torna a una situació en la que sembla que el mandat estigui començant avui”, ha lamentat l’edil socialista.

En opinió de Sílvia Paneque, el Pla de Govern s’ha presentat per intentar salvar els mobles i amagar l’evidència de la inacció de la gestió municipal del dia a dia i a mig i llarg termini. “Un govern amb empenta hauria d’haver tingut preparades el primer dia les línies mestres per fer avançar la ciutat,  fins i tot abans de les eleccions, i haurien d’haver format un equip per assolir objectius concrets”, ha manifestat. “En canvi ens trobem amb un pla de mandat que no passa el filtre d’un control seriós”, ha afegit Paneque.

Davant l’entesa entre Junts per Cat i Guanyem per treure endavant el Cartipàs i les Ordenances fiscals, Paneque ha recordat que les ideologies encara són claus per a les polítiques municipals concretes i que els interessos de Junts i Guanyem són contradictoris en molts àmbits. Per aquest motiu, la portaveu socialista creu que aquesta situació passarà factura a la ciutat. “Si a aquest govern, que sembla esgotat tot i ser principi de mandat, li costa treballar per les idees que li són pròpies, imaginin l’esforç que posen en les idees que no són d’ells sinó de Guanyem”, ha manifestat Paneque. “Ara ens queda per veure com solucionarà Guanyem la votació als pressupostos tenint en compte aquest joc de fer costat al govern i a la vegada llançar crítiques contundents contra ell”, s’ha preguntat  l’edil.  

La portaveu socialista ha insistit que el govern municipal “està esgotat, amb o sense Guanyem” i s’ha preguntat “com podrà aguantar quatre anys un govern que a principis de mandat ja mostra cansament i manca d’energia”.

Per al grup socialista, la manca de solucions concretes en el pla de mandat “arriba en un moment en què la situació a Girona és un desastre”. En aquest sentit, els regidors han citat problemes vinculats a necessitats bàsiques, entre altres la manca d’habitatge, els talls de llum; la manca de  propostes per potenciar una ciutat viva i comercial; l’abandonament de les polítiques actives per crear ocupació; l’augment de la inseguretat i la deixadesa de funcions bàsiques a favor de l’ordre públic; la  ferida oberta entre barris –alguns d’ells amb atur alt i serveis insuficients-; cap plantejament integral de reformes urbanístiques per a la integració i cohesió de la ciutat, revisió del POUM; carrers molt més bruts, contenidors superats; necessitat de reordenació i reforç del transport públic; manca de solucions pel nou Trueta; indefinició sobre les reformes concretes a l’entrada sud i sobre el paper que vol tenir l’Ajuntament a l’àrea urbana, al Parc Científic o a l’Aeroport.

Per la seva banda, la regidora Mònica Ferrer ha criticat durament el fet que el govern hagi tret endavant per Junta de govern o per decret decisions tan importants com l’allargament del contracte de neteja, “una formula que sobretot ha estat possible gràcies a les delegacions que Guanyem va permetre en la negociació del Cartipàs municipal”, ha explicat.

Bea Esporrín ha resumit les propostes del pla de mandat per a l’àrea d’alcaldia com “el bluf del Bloom segona part -perquè de moment es presenta un nou gran projecte tecnològic sense gaire res a darrera-, independència, propòsits banals i recuperar una ràdio que varen deixar perdre fa pocs mesos”. Esporrín  ha afegit que “tot plegat es resumeix amb el títol Girona som tots, que sí que és veritat a l’hora de pujar els impostos amb el suport de Guanyem, però no ho és en res més”.

Grup municipal socialista

Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: