El PSC vol una ciutat més accessible i amb mobilitat sostenible

Els socialistes gironins volen l’ampliació i pacificació del centre, la supressió de les barreres arquitectòniques i un nou PMU de l’àrea urbana per aquest mandat

Els socialistes gironins aposten per una ciutat més accessible i amb mobilitat sostenible per al mandat 2019-2023. El PSC de Girona ha demanat al govern que faci un esforç en la redacció del nou Pla de Mobilitat Urbana perquè estigui consensuat amb els pobles de l’àrea urbana, s’elimini les barreres arquitectòniques per fer una ciutat 100×100 accessible i s’avanci en la pacificació i l’ampliació del centre de la ciutat per fer-lo exclusiu per a vianants.

El PSC de Girona ja pensa en el proper Pla de Mobilitat Urbana que s’haurà de redactar aviat, ja que el vigent acaba el 2020. “Tenim un Pla de Mobilitat que acaba el 2020 i amb un alt percentatge de mesures d’actuació sense acabar, la supressió de les barreres arquitectòniques en alguns barris de la ciutat pràcticament no s’ha iniciat, l’eixamplament de les voreres i enllaços de zones comercials no s’han fet, el pla de camins segurs a les escoles està en procés de redacció en el millor dels casos i hi ha carrers de la ciutat que necessiten un reasfaltatge o manteniment amb urgència” ha exposat la portaveu socialista, Sílvia Paneque.

Sobre la mobilitat en transport públic, els socialistes volen més aparcaments a la perifèria de Girona, des d’on hauran de sortir les línies de transport públic amb major freqüència per permetre la connectivitat de les persones que arribin a la ciutat, i dissuadir-les d’entrar al centre amb el vehicle privat. També és important la millora i dignificació de les parades de bus, sobretot als barris. El PSC Girona també proposa transport públic gratuït un dia al mes per fer-lo extensiu al conjunt de la població de la ciutat “que és la millor manera per tenir un transport públic eficient en el futur” ha explicat Paneque. Els socialistes també han demanat que la Taula de Mobilitat es reuneixi al més aviat possible i que sigui l’encarregada de seguir tots aquests projectes pendents.

Sílvia Paneque a plaça Catalunya

Publicado

en

, , ,

por

Etiquetas: