Els socialistes gironins, Bruguera i Paneque, dubten de l’anunci del govern de CDC i exigeixen que es construeixi la nova estació d’autobusos a Girona

El candidat a les eleccions del 27-S i la cap del grup municipal socialista de Girona retreuen a CDC que utilitzi mitjans institucions per fer campanya electoral com a mecanisme recorrent.

Els socialistes gironins es veuen en l’obligació d’exigir que l’anunci electoral fet amb mitjans públics de l’adjudicació de l’estació d’autobusos de Girona es compleixi fil per randa. El cap de llista per Girona del PSC pel 27-S, Rafel Bruguera, considera que som al davant d’una nova andanada electoral de Convergència amb mitjans públics i institucionals: “Convergència de Catalunya ha utilitzat i utilitza mitjans institucionals per fer campanya electoral com a mecanisme recorrent. Recordo que el govern de Convergència a la Generalitat ja va anunciar que començava les obres de l’estació d’autobusos de manera immediata el 2012 durant l’anterior campanya electoral al Parlament de Catalunya”.

Sílvia Paneque, cap del grup municipal socialista a Girona, ha recordat les paraules textuals de Ricard Font com a director general de transports i mobilitat de la Generalitat de Convergència  –“La redacció del projecte constructiu ja s’ha adjudicat i la previsió és incloure les primeres partides per iniciar els treballs al pressupost del 2013”-, que posen tots els dubtes sobre l’anunci de Convergència sobre l’estació, que és idèntic a les promeses incomplertes tres anys enrere. A la foto de l’anunci de llavors i en el d’ara hi apareixen les mateixes persones. Paneque, a més, ha afegit que “el més lamentable és que l’alcalde i candidat Carles Puigdemont es mostri eufòric per un anunci que ja havia estat anunciat fa tres anys, enlloc de preguntar, exigir i assegurar que més enllà del titular de premsa fàcil hi hagi també la partida pressupostària que garanteixi el compliment d’aquest vell i reiteradament incomplert compromís de Convergència. Comença a ser desconcertant que Puigdemont es mostrés eufòric a l’anunci del 2012 a les Parlamentàries catalanes, a les municipals i ara de nou a les parlamentàries pel mateix brindis al sol reiteradament incomplert; i continuem sense saber absolutament res sobre el més transcendent. No hi ha partida pressupostària i, per tant, Convergència ven fum”.

Els socialistes gironins lamenten que Convergència apliqui aquesta manera de fer poc honesta  i enganyi la ciutadania amb anuncis electorals, fets amb mitjans públics, amb el propòsit d’obtenir-ne rèdits electorals. Bruguera i Paneque conclouen: “És una pràctica habitual d’aquesta formació política. Ho varen fer quan van anunciar un acord amb Ryanair a gener de 2012, que hauria hagut d’assegurar el futur de l’Aeroport i avui els dubtes sobre la seva continuïtat són més preocupants que mai; quan varen declarar en aquestes mateixes eleccions que es construiria un nou hospital Josep Trueta; o quan decidiren adjudicar el concurs d’Aigües Ter-Llobregat per rebaixar falsament la ràtio de dèficit, que després el TSJC va declara nul”. Aquest tipus d’estratègies no només utilitzen els diners que tots els ciutadans paguem a la Generalitat per fer un anunci electoral de Convergència; sinó que a més acostumen a crear una sensació de distància i desídia en la ciutadania perquè  han estat compromisos que acaben esdevenint enganys.

“Un govern que actua d’aquesta manera no és de fiar i no es mereix liderar el futur de Catalunya”, conclou Bruguera


Publicado

en

,

por

Etiquetas: