Gràcies a tots els militants del PSC de l’Agrupació de Girona

Aquestes són les paraules que vaig pronunciar ahir a la seu del PSC de Girona, per demanar el suport dels militants de l’ Agrupació de Girona a la meva proposta d’executiva. Vull agraïr la confiança que ahir em vareu donar. Sento orgull i molta responsabilitat. Sé que els objectius que ens hem marcat són ambiciosos, però tinc al costat un gran equip de persones amb la il.lusió i la capacitat suficient per aconseguir-ho. Quedo a la vostra disposició.

Bon dia companys i companyes! M’agradaria agrair-vos la vostra presència avui en aquesta assemblea de l’Agrupació de Girona. Sempre és important que el conjunt de militants del nostre partit participem en les decisions que afecten la nostra organització. Avui ho és especialment. Perquè escollim a un grup de persones que tindran l’encàrrec de liderar i, sobretot, de treballar de manera activa pel futur d’aquesta agrupació.

Aquests dies he tingut l’oportunitat i la sort de poder conversar amb molts militants i afiliats de l’Agrupació de Girona del Partit dels Socialistes. En moltes ocasions, hem arribat a la mateixa conclusió: sí és important escollir els noms de les persones, ho és més especificar quin serà el projecte i com el podrem portar a terme.

Sóc filla de sindicalista i militant socialista. El meu pare va venir a viure a Catalunya quan tenia 18 anys. Orfe de pare i mare. Evidentment va arribar amb les butxaques buides. Va saber transformar l’adversitat en oportunitats, però sempre em deia i reconeixia que la seva sort va ser que, en el seu entorn més immediat, hi va trobar acollida i igualtat d’oportunitats.

Esforç, treball, constància i paciència. Són alguns dels valors que em va transmetre. Però sobretot sempre em deia, que jo que havia tingut la sort de tenir una infància més fàcil i amb més oportunitats, tenia l’obligació de tornar-ho a la societat.

I, per això, entenc que treballem tots els socialistes. Justícia social, igualtat d’oportunitats, educació i sanitat de qualitat. A aquests objectius he dedicat esforços des del voluntariat, associacions i des del Partit dels Socialistes de Catalunya.

L’Agrupació de Girona ha tingut una trajectòria solvent. I ha aconseguit èxits importants. Hem governat a molts pobles i ciutats del Gironès. Podem estar orgullosos d’haver comptat amb militants històrics procedents de les files del POUM, com l’Antònia Adroher i en Carmel Rosa. Tenim a tres persones que han ostentat l’honor de ser consellers dela Generalitatde Catalunya en els governs de Paqual Maragall i José Montilla. En Quim Nadal,la Marina Gelii en Joan Manel del Pozo.

En els darrers dotze anys, l’Àlex Sáez ila Glòria Planahan fet una bona feina a l’Agrupació. Avui comptem amb gairebé 250 militants i un miler d’afiliats. Això no hauria estat possible sense els últims dos primers secretaris i els ho vull agrair. Aquests quatre anys, a més, han estat plens de dificultats a causa de la crisi econòmica i dels problemes que el nostre partit ha hagut d’afrontar.La Glòriaho ha fet amb valentia, treball i convicció. Les empreses difícils es construeixen sempre des del respecte al passat i la il·lusió pel futur.

Quim Nadal va escriure a l’any1979 aLaVanguàrdia el text següent: “Tenim la ferma voluntat de lluitar per afrontar els reptes i comptem amb tots els ciutadans conscients que els interessos col·lectius són la garantia bàsica de la ciutat del futur”. I a gener de 2002, en el parlament de comiat com a alcalde va dir al plenari de l’Ajuntament: “La ciutat és la vida. La ciutat és la gent, gent i vida són l’ànima de la ciutat”.

Les persones són al centre de l’acció política dels socialistes. Hem governat 32 anys a la ciutat de Girona amb una intensa preocupació humanista. L’Alcaldessa Anna Pagans va escollir una frase que recollia el sentit polític de ser socialista: “Al servei de les persones”.

Marina Geli aquests últims dies ha recordat que l’Europa social va ser un pacte entre les classes mitges i treballadores i que cal aturar un model econòmic especulatiu que genera atur, precarietat, pobresa i, sobretot, desesperança.

Admiro la capacitat de treball i d’entrega de Pia Bosch. Una capacitat a favor d’un projecte polític per les persones. Ara fa més d’un any va pronunciar una excel·lent conferència a La Punxacom a moment inicial de la campanya de les municipals de 2011 i que després ha estat recollida en el seu llibre El futur de Girona: teoria i pràctica. En aquest discurs, cito textualment, es va dir: “Tots, totes, amb les seves raons i els seus sentiments. Res del que fem té cap més sentit que servir a la gent i, malgrat que es parli sovint en termes abstractes del treball municipal, us asseguro que el dia a dia és concret, té cara i ulls, carn i sang”.

Avui, hi ha una doble oportunitat que no hem de deixar d’escoltar: les persones necessiten el socialisme i el nostre partit necessita més que mai les persones. Estem davant d’un moment difícil. Però també som en un moment d’oportunitat, d’esperança i, fins i tot, d’utopia.

Hi ha gent que ho està passant malament. Hi ha persones que han esdevingut pobres. Gent que mai no havien tingut dificultats i ara les estan passant. Dones que no dormen, perquè saben que no podran pagar la hipoteca aquest mes. Homes que pateixen, perquè dubten que els fills puguin anar a la universitat. Joves que no tenen feina ni menjar a la nevera.

L’esquerda social entre rics i pobres és més gran i dramàtica que mai. Companys i companyes, és l’hora de la política, és el moment de tornar a avançar junts al servei de les persones.

José Ortega y Gasset va escriure que les persones som el jo i la nostra circumstància. Jo crec que les persones som el nosaltres i la nostra circumstància. El nosaltres enlloc del jo. La construcció comuna i l’avenç col·lectiu com a millor forma de progrés i de civilització. El PSC ha de recuperar un discurs inequívoc a favor de la igualtat d’oportunitats. A favor dels drets de les persones. Just quan la crisi està essent utilitzada per retallar l’Estat del benestar, la sanitat, l’educació i els serveis socials.

El PSC pot tornar a ser un partit de govern si aprofita les oportunitats i obre un diàleg sincer amb el conjunt de la ciutadania.

Ho serem, si enlloc de lamentar-nos per l’avanç de l’egoisme individualista, som capaços de tornar a construir un somni col·lectiu a favor de la gent. Ho serem, si en comptes de perdre el temps inútilment en disputes internes, gastem tots els minuts del món a recuperar espai a Convergència i Unió i al Partit Popular. Ho serem, si enlloc d’acceptar les receptes de les dretes, inaugurem un nou discurs d’esquerres generador d’esperances.

El veritable somni del progrés només és possible si és col·lectiu. George Elliot va escriure: “Que a vosaltres o a mi no ens hagin anat tan malament les coses com ens haurien pogut anar, en bona mesura depèn de tot un seguit de persones que van viure amb lleialtat una vida anònima”. El dia 1 de gener de l’any 2011, Pia Bosch va dir al pont de pedra: “El socialisme ha estat sempre la força dels nous començaments i ho volem tornar a demostrar”. Pia, des de llavors hem fet molta feina juntes. Tant de control de govern, com essent proactius amb un ferm compromís a favor de la ciutat i de la gent.

L’Agrupació de Girona està formada per 22 municipis. El repte ha de ser realitzar tots els esforços per tal que hi hagi un candidat del Partit dels Socialistes de Catalunya a cada poble i ciutat. El partit ha de tenir els engranatges al territori per disposar de llistes socialistes, amb capacitat de govern i de lideratge. Tenim persones importants a diferents pobles del Gironès.

Pia Bosch a Girona, Narcís Casassa a Sant Julià de Ramis, Roger Casero a Sarrià de Ter, Francesc Brugué a Sant Jordi Desvalls, Manela Blàzquez a Bordils, Elena Faxeda a Flaçà, Josep Muà a Juià, Albert Perecaula a Madremanya, Àngel Pou a Sant Martí Vell, Jaume Peix a Sant Gregori, a Quart en Pere Cabarrocas o a Vilablareix en Josep Garcia. L’Agrupació de Girona ha de tenir llistes a Canet d’Adri, a Sant Joan de Mollet, a Sant Aniol de Finestres i a Cervià de Ter.

La força municipal ha estat un dels actius històrics més importants d’aquest partit i ho ha de seguir essent. El dia 1 de juliol, vaig tenir l’honor de ser investida regidora a l’Ajuntament de Girona i tinc el privilegi de treballar pels ciutadans i ciutadanes d’aquesta ciutat. Estic convençuda que el treball orgànic del partit és també donar suport als nostres candidats i candidates, que són els que al final assumeixen la responsabilitat d’afrontar unes eleccions.

El partit és un instrument útil a favor d’unes idees i valors que tots compartim. Ara és el moment de deixar de parlar sobre els nostres mals i començar a construir el triomf del demà sobre els pilars sòlids de les idees socialistes.

Hem de començar a construir la propera victòria tenint més presència al carrer. Essent visibles als actes ciutadans i expressant les nostres idees en els fòrums públics. En tots els temes, el PSC ha de tenir una opinió sòlida basada en els nostres valors i en un projecte estratègic de futur. Sabem el què volem i hem de comunicar-ho de la millor manera possible.

Hem de construir la victòria del demà amb una presència al carrer més forta i consolidada. El nostre partit encara conserva múscul i hem d’aprofitar-ho per difondre les idees de persones com Rafael Campalans o Ernest Lluch. Hem de mantenir converses constants amb tots els militants i simpatitzants. Hem de coordinar actes lúdics, assemblees, reunions d’acció municipal, trobades. Hem de tenir contactes periòdics sectorials. Hem d’infiltrar-nos en el teixit associatiu de cada poble i ciutat. I hem de parlar de manera constant amb els agents socials, els sindicats i les patronals.

No som només els que sentim els grans valors de l’esquerra, sinó que també en som els transmissors, amb el deure de convèncer la gent per mitjà del diàleg i de l’argumentació.

Hem d’estar convençuts de la victòria del demà parlant constantment amb els nostres afiliats i afiliades, perquè ens expliquin quina és la seva opinió sobre el pols del carrer. Cal insistir en l’organització d’actes d’interès per la seva actualitat com per exemple són els Diàlegs per Girona, que han comptat fins ara amb la presència de persones destacades en àmbits ben diversos. I hem d’estar amatents a trobar nous formats d’actes innovadors i pròxims.

Hem de començar a caminar cap a la victòria de les pròximes eleccions obrint les portes de bat a bat del nostre partit. I debatre i convèncer al carrer. Hem d’organitzar reunions de veïns i veïnes i dir-los que tenim un projecte de ciutat sòlid basat en l’avenç cohesionat del conjunt de la societat.

És cert que hem viscut moments difícils; però no és menys cert que estem aquí tots junts per superar-los. És veritat que la crisi a vegades ha semblat que consolidava el discurs de les dretes; però no és menys veritat que a l’últim cap de setmana no han dit el mateix ni a Astúries ni a Andalusia. És un fet que hem perdut algunes eleccions; però també és una realitat que la nostra gent, la gent d’esquerres, ha començat a reaccionar i ha sortit al carrer aquest dijous a la vaga general.

Estic convençuda que ha començat el canvi i que haurem de tornar a aglutinar els somnis i esperances de la gent d’esquerres del nostre país.

Tinc un compromís ferm amb què totes les persones es mereixen l’oportunitat de poder treballar per poder tirar endavant els seus propòsits i il·lusions. Crec que la llibertat és el valor més important, però que necessita la igualtat per ser real. Crec en el progrés col·lectiu, que el talent és al carrer i l’aprofitarem si invertim en escoles i universitats.

Potser sóc idealista. I ho vull continuar essent.

Estic convençuda que un món millor és possible. Un món més just. Un món amb més oportunitats. I també penso que hi podem fer alguna cosa, que tot pot començar si ens hi comprometem de manera rotunda i sincera.

Us demano el vostre suport amb tota la humilitat i convicció, perquè confio en aquest partit polític, en les idees de progrés i de l’esquerra catalana, i en la gent que n’ha format i en forma part.

Us demano el vostre suport com a candidata a ser la primera secretària d’aquesta agrupació, perquè tinc l’energia, la il·lusió, el temps i
el propòsit per tornar a construir projectes guanyadors a favor de la gent.

Us demano el vostre suport, perquè considero que us porto una proposta d’executiva sòlida, amb gent disposada a treballar de valent. Amb gent que disposa de l’experiència i del coneixement, de la il·lusió i de l’ambició per treballar cada dia, colze a colze.

Us demano el vostre suport, ajut i compromís per tornar a ser immediatament, amb urgència, el primer partit de Girona, de comarques gironines i de Catalunya. Per la gent! A favor de la gent!

Visca Girona! Visca el Partit dels Socialistes de Catalunya!

Moltes gràcies!


Publicado

en

por

Etiquetas: