Informe del Defensor de la Ciutadania 2013

Publicado en: Sílvia Paneque | 0

Al ple de dilluns es va presentar l’informe del Defensor de la Ciutadania de Girona. En Ramon Llorente, que és el defensor des del 14 d’abril de 2009, va donar a conèixer el seu 5è balanç anual amb un marcat accent social.

Al 2013 les actuacions del defensor han augmentat més d’un 50% en relació a l’any anterior. Bona part de les noves queixes que ha rebut, al voltant d’un 60%, han estat per qüestions socials.

En Ramon va traçar el camí al ple per poder millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Girona. Algunes de les seves recomanacions van ser: incrementar la lluita contra l’atur, disposar d’un parc suficient d’habitatge social, millorar el servei de transport públic o garantir serveis bàsics com l’aigua o la llum i acompanyar les persones amb subsidis públics per facilitar la inclusió social.

Les polítiques socials portades a terme fins ara pel govern de CiU s’han demostrat ineficaces i aquest informe ho ratifica. És hora de posar l’accent en solucions que millorin la vida dels ciutadans.

Image