La CUP i el PSC de Girona forcen conjuntament a CiU un ple extraordinari per debatre la revisió del Pla Especial de Sant Narcís

Els dos grups, PSC i CUP, que han reclamat tota la documentació a l’equip de govern, critiquen els múltiples incompliments del govern de Carles Puigdemont a l’entorn del Pla i retreuen que dos anys després de l’anunci de l’alcalde el Pla continuï aparcat

Passats quasi dos anys des del primer anunci de reactivació del Pla Especial de Sant Narcís i després de múltiples incompliments per part de l’alcalde Puigdemont, els grups municipals del PSC i la CUP han forçat que se celebri un Ple Extraordinari de debat sobre aquest Pla Especial amb el conjunt de veïns del barri, per mitjà d’utilitzar l’article 32.1 del Reglament Orgànic Municipal on s’especifica que “en el cas que el nombre de regidors esmentats al punt anterior [una quarta part dels regidors al Ple] duguin a terme la petició d’una sessió extraordinària del Ple de la Corporació, l’alcalde haurà de convocar la sessió dins dels deu dies següents a la sol·licitud, i la celebració s’ha de produir dins del mes següent a la data en què va ser sol·licitada, incloent a l’ordre del dia els punts demanats, sens perjudici que se n’hi afegeixin d’altres. El tema objecte de la sessió extraordinària serà, en qualsevol cas, el primer punt de l’ordre del dia”. Per tant, l’alcalde ha de convocar el Ple abans del dia dilluns dia 26 d’octubre i s’haurà de realitzar abans del 22 de novembre.

En aquest sentit, a banda de la celebració del Ple que s’haurà de convocar en el termini màxim d’un mes, els dos grups han demanat una còpia del Pla Especial per poder-lo debatre amb tota la informació necessària i que es tinguin en compte els mecanismes de participació ciutadana que estableix el propi ROM. La CUP i el PSC reclamen que totes les entitats i associacions de veïns i comerciants del Barri de Sant Narcís tinguin garantida i regulada la seva intervenció en aquest Ple si així ho consideren.

Poques setmanes abans de les eleccions municipals, el govern de Carles Puigdemont va anunciar la reactivació del Pla-Especial de Sant Narcís així com una bateria de reunions amb les associacions de veïns i els comerciants per presentar-los l’avançament del pla, obrint posteriorment un procés participatiu obert a tots els veïns i veïnes del barri.

El Ple de Girona va adjudicar, el desembre del 2013, la revisió del Pla a Adrián Felip Campistol i va establir un termini d’onze mesos per completar-la. En declaracions del regidor Carles Ribas, aleshores responsable de l’àrea d’urbanisme i regidor delegat del tren, el Pla Especial tenia el propòsit de revisar la nova realitat de Sant Narcís després de la construcció de l’estació del TAV, no només en l’aspecte urbanístic sinó també de promoció del comerç o de caire social, entre altres. Les paraules exactes de Ribas van ser: “L’estudi servirà per revisar la nova realitat de Sant Narcís amb el nou node de comunicacions que és el parc Central”.

L’abril de 2014, quan el consistori va presentar la memòria de l’àrea de Promoció i Ocupació, Ribas va anunciar que la primera versió del Pla Especial de Sant Narcís estaria enllestida el juliol d’aquell mateix any. La idea del govern de Girona, va indicar, era potenciar el barri com a “ciutat jardí” de manera que, amb el seu particular urbanisme (amb moltes cases blanques enjardinades), prengués les condicions per convertir-se en un pol d’atracció de visitants i turistes. A banda de l’anàlisi urbanístic, Ribas va explicar que el document també incloïa una memòria econòmica i social.


Publicado

en

,

por

Etiquetas: