La diversitat entesa com una riquesa. Condemna de l’atemptat homòfob d’Orlando

Aquesta tarda ens hem concentrat davant de l’Ajuntament de Girona en respecte de les víctimes i en condemna de l’atemptat salvatge, injustificable i mesquí comès en un club gai de Florida, el Pulse. El Consell Municipal LGTBI, l’Ajuntament de Girona i els ciutadans i ciutadanes ens hem sumat a la crida de les entitats LGTB gironines per rebutjar la matança d’Orlando on van morir 50 persones i 53 van resultar ferides. Són xifres esfereïdores que reclamen plena fermesa per reivindicar la tolerància zero a l’homofòbia i la transfòbia, malauradament encara presents a la nostra societat.

Aquests assassinats són un atemptat contra la condició humana, perquè si hi ha alguna característica intrínseca de l’ésser humà, dels homes i les dones, és la diferència. La diversitat ha de ser entesa com una riquesa. Aquestes 50 persones han estat assassinades per la intolerància, el fanatisme i el totalitarisme dogmàtic.

La concentració ha estat prèvia al Plenari del Consell Municipal de Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals (LGTB), òrgan consultiu sectorial de participació creat amb la voluntat de l’Ajuntament de Girona d’orientar-se per l’article 40.8 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, que estableix que els poders públics han de promoure la igualtat de totes les persones i promoure l’eradicació del racisme, de l’antisemitisme, de la xenofòbia, de l’homofòbia i de qualsevol altra expressió que atempti contra la igualtat i la dignitat de les persones. En aquest plenari s’ha presentat el Pla Municipal d’Igualtat de tracte i no discriminacio de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals, proposta elaborada pel Consell Municipal LGTB on es defineixen les línees d’actuació que ha de seguir l’Ajuntament de Girona i que tenen com a objectiu promoure en l’àmbit local la supressió d’estereotips que afecten les persones LGTBI i el desenvolupament d’iniciatives que s’orientin a la igualtat de tracte d’aquestes persones; desenvolupar els mecanismes propis per garantir d’implementació de la llei 11/2014, de 10 d’octubre; garantir suport integral a les persones en situacions de discriminació per raó d’orientació sexual, i diagnosticar la situació de Girona en relació amb el reconeixement de drets de les persones LGTBI i l’eradicació de l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. La voluntat d’aquestes accions és treure el màxim rendiment possible a favor d’entendre la diversitat com una riquesa. 

 


Publicado

en

por