La Policia Municipal de Girona canvia el color dels uniformes i torna al blau cel tradicional – Ajuntament de Girona

Aquest to de blau s’associa a la Policia Municipal i d’aquesta manera s’incrementa la visibilitat, la prevenció i la seguretat

Els agents de la Policia Municipal de Girona estrenaran dimarts vinent els nous uniformes que canvien el groc fluorescent pel tradicional blau cel. És un canvi voluntari i consensuat pel conjunt de la Policia Municipal de Girona que es realitza per la necessitat d’unificar i de distingir els cossos policials com a servei d’emergència i de seguretat. La primera tinenta d’alcaldia i regidora delegada d’Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat, Sílvia Paneque, destaca que “els barris tenen en bona consideració i la necessitat real l’augment de presència policial de proximitat que s’està portant a terme. És cert que el blau, en ser identificat amb la policia, incrementa la visibilitat, i per tant, la prevenció i l’augment de la seguretat”.

Els cossos d’emergència s’han de poder distingir de la resta de serveis per tal de servir tota l’eficàcia a l’hora de complir la seva funció. D’aquesta manera la peça superior de l’uniforme passarà a combinar el blau cel amb les muscleres blau marí. El cap de la Policia Municipal de Girona, Joan Jou, esmenta que “El cos de seguretat s’ha de poder identificar ràpidament, ja que és un servei d’emergència. Tornem al tradicional blau cel perquè la ciutadania ja l’associa amb la Policia Municipal i el color amb què es combinava fins ara, el groc fluorescent, cada cop és més utilitzat per altres serveis i es pot confondre”.

Els canvis en la uniformitat de la Policia Municipal no han suposat cap cost addicional, ja que s’ha dut a terme dins la renovació periòdica de vestuari que es fa per la plantilla policial i s’ha aprofitat aquest moment de dotació per poder-ho fer.


Publicado

en

,

por