L’Ajuntament de Girona té capacitat per crear 1.700 llocs de treball

La creació d’ocupació per a persones de més de 45 anys en situacioó d’atur de llarga durada serà la nostra prioritat. L’Ajuntament de Girona està en condicions de crear 1.700 llocs de treball en quatre anys si s’apliquen les polítiques d’ocupació adequades. Ens comprometem a crear-los si la nostra candidatura és la més votada a les eleccions de diumenge vinent.

Ahir a la tarda vaig assistir a una taula rodona a l’auditori de la seu dels sindicats amb l’exdiputada Isabel López Chamosa, Dolors Bassa, secretària general d’UGT a la demarcació, i el seu homòleg a CCOO, Bartomeu Compte. Bassa i Compte van destacar la idoneïtat de les propostes en matèria d’educació que proposem i no van dubtar a senyalar-les com les de major recorregut entre les propostes que es presenten a la ciutat de Girona. Tan un com l’altre van emfatitzar la seva preocupació per les prop de 9.000 persones sense feina que hi ha a la ciutat, segons un estudi del propi Ajuntament de CiU i han criticat que els índex de desocupació que bandeja CiU i l’alcalde Puigdemont, que rebaixa la xifra d’aturats a la ciutat per sota de les 7.000 persones, falten a la veritat.

L’atur a Girona està enquistat en cotes molt preocupants. I aquest atur és la principal font dels problemes socials que patim a la ciutat. La creació de llocs de treball per a persones de més de 45 anys en situació d’atur de llarga durada és una obsessió del nostre programa. Cal vincular aquest projecte amb els plans d’ocupació de barris amb els quals obriraem la possibilitat de contractar persones amb el perfil específic d’aquest col·lectiu localitzat a Girona (persones amb més de 45 anys procedents dels sectors de la construcció i la indústria). En aquest sentit, reiterem la nostra voluntat de destinar 2.000.000 d’euros anuals del pressupost de l’Ajuntament a les polítiques per crear ocupació.

La creació d’ocupació és una prioritat de primer ordre a Girona perquè les dades són d’una gravetat molt preocupant. L’Ajuntament té la possibilitat d’emprendre aquest projecte, que nosaltres vinculem a una partida de dos milions d’euros anuals del pressupost municipal i a la reactivació dels motors propis de l’economia de Girona com són el comerç i el turisme a més de la reindustrialització de l’entorn de la ciutat per crear llocs de treball de qualitat i sostenibles. En la visita de Pedro Sánchez a Girona, el secretari general del PSOE va garantir finançament del projecte +45 per als aturats d’aquesta franja d’edat que el govern socialista aplicarà si guanya les eleccions generals.

Volem donar una importància especial a l’atenció municipal a aquest sector de la població sense feina. Entenem que Girona necessita diferenciar el Servei Municipal d’Ocupació del Servei Català d’Ocupació per evitar la despersonalització d’aquesta atenció que ha provocat la seva fusió en una sola oficina per part de CiU i l’alcalde Puigdemont. Proposem, mantenint la unificació de dades, recuperar personal per al SMO i diferenciar-lo del SOC per recuperar l’efecte de l’atenció individualitzada. Dotarem amb més personal Girona Actua però també el dotarem d’un contingut i objectius de reinserció laboral que ara no té, que considerem que Girona Actua ha de funcionar a partir del sistema de finestreta única i ha d’oferir acompanyament en la creació de cooperatives com a solució de xoc al tancament d’empreses. En aquest sentit entenem que ha d’oferir la diagnosi de l’oferta i la demanda comercial de la ciutat de Girona a les persones interessades en reorientar la seva activitat professional després de perdre la feina. Girona Actua ha de garantir un coneixement ampli i detallat de la situació comercial de Girona i establir criteris que diversifiquin aquesta oferta i eixamplin les possibilitats de negoci i d’activitat econòmica a la ciutat.


Publicado

en

,

por