L’Ajuntament de Girona treballa l’apoderament de dones en situació de vulnerabilitat social a través de l’art – Ajuntament de Girona

  • El Taller d’Art Social, realitzat al Centre Cívic Barri Vell – Mercadal, ha comptat amb la participació de més de 40 dones, sumant les tres edicions.

El Centre Cívic Barri Vell – Mercadal i l’Equip de Serveis Bàsics d’Atenció Social del Barri Vell clouen la tercera edició del Taller d’Art Social. Un projecte que neix per treballar, enfortir i apoderar, mitjançant l’art, un grup de dones exposades a situacions de vulnerabilitat social, amb voluntat de reforçar les xarxes de suport familiar i social per vincular-se més amb la comunitat i el barri. L’art com a mitjà i finalitat, alhora, per compartir experiències personals i fomentar la creativitat individual

Aquesta tercera edició del taller d’art ha clos aquest passat mes de juny, i ha comptat amb la participació de més de 15 dones que comparteixen un interès comú: l’art. La regidora de l’Àrea d’Igualtat i Drets Socials, Sílvia Paneque, ha valorat el projecte destacant “la consolidació del taller com un espai on desenvolupar la creativitat alhora que es realitza un treball amb un alt valor social i comunitari”.

L’art social esdevé una eina clau per treballar aspectes transversals com l’autonomia, l’autoestima, l’empatia, etc. I es posiciona com un element integrador i cohesionador, que s’exerceix de manera comuna i facilita el desenvolupament i la transformació tan individual com col·lectiva. Des de la Xarxa de Centres Cívics es valora molt positivament el resultat d’aquest taller i es pretén ampliar aquesta línia d’utilitzar l’art com un mitjà de progrés col·lectiu, d’integració i cohesió social. Marta Combis, directora del Centre Cívic Barri Vell – Mercadal destaca que “el Taller d’Art Social ha permès crear un grup, divers i heterogeni, de dones amb una motivació per l’art i la creativitat i amb un clar interès en desenvolupar habilitats socials i relacionar-se amb la resta de membres del grup i l’entorn social”.

Paneque ha reiterat la voluntat de l’Ajuntament de Girona de potenciar els Centres Cívics com “espais de trobada o llocs comuns de diàleg permanent, més transversals, que permetin garantir que els recursos i les possibilitats estiguin a mans de tots els ciutadans de manera permanent i contínua”. El taller iniciarà el nou curs el proper mes d’octubre i obrirà les inscripcions al setembre.