L’Assemblea del PSC de Girona dóna suport per unanimitat a Sílvia Paneque

La militància entén que cap dels regidors del grup municipal que han abandonat la militància ja no representa ni el valor dels vots ni les sigles per les quals van ser escollits

L’Assemblea de l’Agrupació del PSC de Girona va acordar dilluns, per unanimitat, a petició de diversos militants, exigir la renúncia de l’acta de regidor de l’Ajuntament dels cinc regidors que van abandonar la militància i el grup municipal socialista a final de la setmana passada. L’acord unànime es fonamenta en la circumstància que cap dels regidors que han abandonat el grup ja no representa ni el valor dels vots ni les sigles pels quals van ser escollits.

A l’Assemblea, es va posar en evidència que malgrat la baixa de sis persones (quatre regidors i dos militants) l’Agrupació continua tenint un gruix de gairebé 200 militants. I es va celebrar en nombroses ocasions que, aparcades les diferències amb persones concretes, el partit podrà comunicar novament quin és el contingut del projecte socialista per a Girona.

A la reunió una seixantena d’afiliats van lamentar que la decisió de Pia Bosch comporti que el PSC no tingui representat al Plenari de l’Ajuntament el suport que el partit té avui a la ciutat de Girona. En resposta a la renúncia de cinc regidors del grup municipal socialista de Girona, quatre dels quals també han causat baixa del partit juntament amb dos militants més, Paneque va rebre el suport de quinze exregidors de Girona i va explicar que va ser la direcció nacional del PSC qui va decidir, d’acord amb la federació de les comarques gironines, executar la voluntat dels cinc regidors d’abandonar el grup.

De fet, entre els assistents a l’assemblea hi havia nombrosos exregidors i exregidores socialistes a l’Ajuntament de Girona, diversos dels quals van manifestar la seva confiança en que es tanqui un parèntesi i comenci una nova etapa reconnecti la realitat del partit amb la millor tradició socialista de proximitat i de barri que sempre ha existit al PSC de Girona.

La primera secretària, i ara també portaveu del PSC a l’Ajuntament, Sílvia Paneque, va fer palesa la seva voluntat d’aplicar fil per randa l’opinió expressada activament per la família socialista a les primàries, a favor de consolidar nous mecanismes de funcionament polític basats en la democràcia, la participació, la transparència i la proximitat. «No hem d’estar als barris perquè ja hi som, perquè en formem part. Nosaltres som la gent dels barris», va reivindicar Paneque. «Hem regenerat el partit per regenerar les institucions», hi va afegir.


Publicado

en

,

por

Etiquetas: