Manel Nadal fa una conferència sobre infraestructures i mobilitat amb el PSC a la ciutat de Girona

Sílvia Paneque presentà l’acte i va dir que s’alegrava molt que Manel Nadal acceptés fer una conferència per aportar solucions, propostes de creixement i de millora per a la ciutat de Girona i la seva àrea urbana

Manel Nadal pronuncià aquest dilluns 24 de setembre la conferència “Mobilitat i infraestructures a l’àrea de Girona” a la sala Irla de Girona, en el marc dels col·loquis oberts que fa periòdicament el PSC de Girona. Sílvia Paneque, portaveu del grup municipal, ha estat l’encarregada de presentar l’acte, on també hi ha assistit el diputat al congrés, Marc Lamuà, el diputat al Parlament de Catalunya, Rafel Bruguera, o el subdelegat del govern del president Pedro Sánchez a Espanya, Albert Bramon.

El que va ser secretari per a la Mobilitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, entre el 2003 i el 2010, recordà que la conferència s’emmarcava en l’obra de govern dels partits d’esquerra de Maragall i de Montilla. Anteriorment, Paneque l’havia presentat “com una de les veus importants que varen ser als governs catalanistes i d’esquerres, que varen modernitzar Catalunya i la convertiren en un país d’oportunitats i de progrés”.

Manel Nadal exposà que el futur de Girona i de l’àrea metropolitana passa també per ser competents en infraestructures i mobilitat. “El corredor mediterrani i el ferrocarril de mercaderies és clau per al futur del país. És necessari millorar les connexions entre Catalunya i Europa. És urgent un pla de rodalies, desdoblar alguns trams i estendre l’ample mixt des de Barcelona fins a Portbou. Això permetria millorar temps d’arribada i de sortida de mercaderies”, ha explicat Manel Nadal.

“A la A-2 entre Sils i Fornells, cada dia hi passen, de mitjana, 47.711 vehicles”. Aquesta dada, explicitada per Nadal, simbolitza la importància de desdoblar la N-II. En aquest punt, Nadal recordà que “era especialment important reivindicar la construcció de la nova autovia entre Tordera i Maçanet. Nadal recordà que aquesta autovia forma part d’un acord dels governs tripartit amb el ministeri de Foment”. Va manifestar-se optimista i apuntà que, si hi hagués dos governs amb capacitat de diàleg, hi podria haver acords raonables per tenir una N-II en bones condicions.

Acte mobilitat - Nadal-Paneque
Acte mobilitat – Nadal-Paneque

Un dels punts més importants per al futur de Girona i de Comarques Gironines, segons Nadal, és l’Aeroport. “El govern de Junts x Sí va perdre més de la meitat de passatgers de l’aeroport de Girona”, digué Nadal. Encara que va reconèixer que hi va haver complexitats per la crisi econòmica durant els governs d’Artur Mas, també va insistir que hi hagueren errors gravíssims. Des d’aquest punt de vista, va insistir que l’Aeroport de Girona ha de ser competent en el futur i ho ha de fer diferenciant-se del de Barcelona.

A la conferència també es recordà que CiU no volia l’estació del TAV a Girona i que a data d’avui és força evident que el turisme a la capital de comarques gironines ha tingut bones dades aquests últims anys, tot i que l’aeroport hagi perdut passatgers, gràcies a tenir l’estació al centre de la ciutat. Nadal apuntà sobre un baixador del TAV a l’Aeroport de Girona que “el TAV ha de ser un tren amb viatges ràpids i que l’aeroport ha d’estar ben connectat. Això requereix de saber aportar construccions imaginatives”.

A l’inici de l’acte Sílvia Paneque subratllà la importància que el PSC de Girona organitzi un acte amb Manel Nadal, perquè formà part de governs d’esquerres capaços de generar consensos amplis de país. Paneque reivindicà tornar a la política pragmàtica d’aportar propostes per al creixement conjunt i les oportunitats. Manel Nadal certificà que les polítiques actives per modernitzar el país s’havien aturat i que és urgent recuperar-les. La conferència tingué una durada a l’entorn d’una hora i després es van adreçar diferents preguntes al conferenciant. Hi assistiren unes 150 persones.


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: