Paneque arrenca l’any amb un cicle de col·loquis oberts per analitzar el context social i econòmic actual

La candidat Sílvia Paneque i el coordinador del cicle, Francesc Francisco-Busquets valoren el cicle de “potent, interessant i necessari” i en ressalten la voluntat de servir com a referent per a la reflexió dels ciutadans i ciutadanes de Girona

Hi intervindran els catedràtics Javier Pérez Royo i Anton Costas; el periodista Alfons Quintà i l’economista Daniel Font,

El PSC arrenca l’any electoral amb un cicle de col·loquis oberts per analitzar la situació social i política i aplicar-ne els resultats en benefici de la ciutat de Girona. És la idea que han transmès aquest matí la primera secretària i candidata del PSC , Sílvia Paneque, i l’exsubdelegat del govern i coordinador del cicle, Francesc Francisco-Busquets, en la roda de premsa de presentació dels col·loquis quinzenals, Parlem d’avui, preparem el demà en els quals hi intervindran, a partir del dimecres 14 de gener a la sala Josep Irla de la seu de la Generalitat a Girona, el periodista Alfons Quintà; el catedràtic de dret constitucional de la Universitat de Sevilla Javier Pérez Royo, el catedràtic d’economia aplicada de la UB Antón Costas i l’economista i exdiputat del PSC, Daniel Font.

“La voluntat del PSC és extreure alternatives aplicables a la ciutat de Girona. Les qüestions que s’hi debatran sobrepassen segurament l’àmbit estrictament la ciutat però afecten d’una manera inevitable els gironins i gironines”, ha conclòs la candidata i portaveu del PSC a l’Ajuntament, Sílvia Paneque, que ha coincidit amb Francisco-Busquets en la síntesi de la voluntat dels socialistes gironins per aportar un sentit pràctic a l’activitat política: “El PSC de Girona treballa més que no pas xerra a favor de qüestions que interessen la ciutadania amb la intenció d’encarar el futur i avançar amb la societat”.

“Per les qüestions que s’hi tractaran i per l’actualitat, aquest és un cicle potent, necessari i interessant adreçat a tots els militants socialistes de Girona i de les comarques gironines, però també obert, de manera molt especial, a tota la ciutadania”, ha precisat Francisco-Busquets, en la definició del sentit del cicle de col·loquis. “La potència dels ponents i les qüestions que s’hi tractaran ens fan pensar que despertarà l’interès i creiem que el temps ens donarà la raó”, hi ha afegit el coordinador del cicle.

El primer col·loqui, que moderarà Francesc Francisco-Busquets, està anunciat pel dimecres vinent dia 14. Hi intervindrà el periodista Alfons Quintà a l’entorn de l’enunciat El control de la informació per la política: el cas de la sanitat com a exemple. El catedràtic Antón Costas serà el segon ponent, el dia 29. La seva intervenció girarà al voltant del Diagnòstic i sortida de la situació econòmica i social actual. Moderarà la periodista Mònica Cabruja. Javier Pérez Royo, reconegut expert sobre qüestions constitucionals, serà a Girona el dimecres 11 de febrer. El col·loqui, amb l’enunciat És possible reformar la Constitució? serà moderat per la periodista Lluïsa Fuentes. L’economista Daniel Font, diputat al Parlament pel PSC entre 1988 i 1992, tancarà el cicle a l’entorn d’Una proposta política per a Catalunya en un col·loqui que moderarà la catedràtica d’Història Contemporània de la UdG Anna Maria Garcia.


Publicado

en

,

por

Etiquetas: