Paneque: “La ciutat de Girona hi torna a perdre pel comportament infantil del seu govern”

El PSC de Girona lamenta profundament que el Xè Aniversari de la Fundació Princesa de Girona se celebri a Barcelona després que a l’última edició el govern de CiU impedís de manera indeguda que poguessin ser a l’Auditori

La portaveu dels socialistes de Girona, Sílvia Paneque, ha lamentat que la gala d’entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona l’any vinent sigui a Barcelona. Aquesta decisió ha estat la conseqüència que el govern de CiU a Girona va negar de manera unilateral que aquest esdeveniment es pogués fer a l’Auditori durant la seva última edició. Tot i que un govern municipal no pot negar segons el seu arbitri a cap entitat o fundació fer un acte, la resposta del govern de CiU a la petició de la Fundació de celebrar l’acte a Girona va ser adduir unes obres de reforma com a excusa falsa per impedir-los l’ús de l’equipament públic.

“Girona ha perdut, ara, un esdeveniment que tenia efectes positius indubtables per a la nostra ciutat. És un fet inaudit, perquè fins a aquest moment qualsevol alcalde o alcaldessa havia sabut separar la ideologia pròpia de les responsabilitats institucionals del càrrec”, ha lamentat Paneque. “A Barcelona, hi ha un govern municipal que es va presentar a les eleccions com a extremadament crític amb el sistema, però mantenen el criteri bàsic i seriós que els càrrecs institucionals tenen el deure de tenir unes relacions cordials amb altres institucions per al bé dela ciutat”, ha afegit Paneque. Els socialistes consideren que la imatge institucional de Girona està essent greument danyada per decisions unilaterals duríssimes.

Els socialistes de Girona consideren que aquesta notícia és una més de moltes altres relacionades amb l’alcaldessa Marta Madrenas que estan posant en problemes institucions importants per a Girona. Des de setembre i octubre de l’any anterior, Madrenas va expulsar els socialistes del govern, va escollir la Plaça Constitució per canviar-li el nom a 1 d’Octubre, va saltar-se el procediment municipal del Nomenclàtor per fer-ho, va guardar silenci sobre els atacs rebuts als més prestigiosos restauradors gironins per acollir la gala de la Fundació Princesa de Girona de l’any passat i, a l’últim plenari, va assenyalar que els “Mossos s’havien extralimitat” en relació als disturbis viscuts a Girona el passat dijous 6 de desembre.

“Com a Primera Tinent d’Alcaldia a l’Ajuntament de Girona, ens vam adherir amb la Fundació Princesa de Girona al programa ‘Rescatadors de Talent’. Tenia l’objectiu de contribuir de manera decisiva a trobar feina per a totes les persones que eren els primers a anar a la universitat de la seva família. Ho vàrem fer, perquè vam detectar més problemes d’ocupabilitat en aquest col·lectiu. Vàrem aconseguir tenir un èxit del 70% d’inscrits”, recorda Sílvia Paneque. El X Aniversari de la Fundació Princesa de Girona, que està formada per persones del territori, se celebrarà aquest any per primer cop a fora de la ciutat de Girona. El capital aportat fins a aquest moment per a joves gironins amb mèrits en ciències, arts i lletres havia estat un recurs positiu que tenia la ciutadania a Girona. “És una situació greu. Qui no ha estat votada com a alcaldessa, tenia el deure de portar a terme una gestió seriosa de la ciutat. Decisions com aquesta no em semblen ni encertades, ni que pertocaven de prendre en aquests moments”, ha conclòs Paneque.

El PSC de Girona ha advertit que aquest final ha estat conseqüència directa de decisions pèssimes que ha pres CiU i ha reiterat que el govern de l’Ajuntament de Girona té el deure de mantenir relacions amb qualsevol institució de caràcter democràtic que pugui aportar accions positives o solucions per a la ciutat de Girona. Els socialistes temen que, al darrera d’aquest tipus de decisions, hi hagi la voluntat política de treure rèdit polític del conflicte. Sílvia Paneque ha tornat a recordar que “és del tot necessari i urgent que el govern de la ciutat de Girona torni a la normalitat institucional, que es caracteritza per la preocupació diària en el detall d’allò que no funciona, en la dedicació plena als treballs que tenim encomanats com a regidores, a guanyar oportunitats de futur i, com a mínim, en no perdre’n més, perquè qui ho lamenta és
gent de Girona”.

 


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: