Paneque lamenta que ni Puigdemont ni CiU no s’hagin mogut per evitar la discriminació de Girona en el projecte de pressupostos de la Generalitat pel 2015

La candidata afirma que «fa tot l’efecte que l’alcalde Puigdemont no gosa reclamar una major atenció pressupostària i financera per a la ciutat. I aquesta actitud, per timidesa o submissió, ens deixa a la cua de l’ordre de prioritats polítiques del govern i transgredeix la defensa dels seus conciutadans»

El projecte de pressupostos de la Generalitat pel 2015, que proposa una inversió de 2,3 milions d’euros a Girona (el 0,19% de la inversió a tot el país), discrimina els gironins i gironines a la cua del país quant a les inversions per persona de la resta del país. «Les xifres ho certifiquen: la mitjana d’inversió per habitant a Catalunya és de 158,90 euros; a Girona es queda a 23,84 euros, set vegades per sota», constata la candidata del PSC a Girona, Sílvia Paneque, que lamenta com la ciutat, que rebrà la inversió més baixa dels últims quatre anys, ha perdut paulatinament l’atenció del govern sense que ni l’alcalde Puigdemont ni CiU no hagin fet res per evitar-ho. Les dades en aquest sentit també són concloents: el 2013 el Govern va destinar gairebé 8,5 milions d’euros a Girona (87,33 euros per habitant) i el 2014 poc més 6,25 milions (64,31 euros per persona).

A Girona, la davallada de les inversions al projecte de pressupostos de CiU s’afegeix als gairebé 15 milions d’euros que el Govern deu a l’Ajuntament i que l’alcalde, Carles Puigdemont, no reclama. «La ciutat té pendent inversions pressupostades, incomplertes i no reclamades com a resultat de tenir un equip de govern del mateix color polític que el de la Generalitat. Fa tot l’efecte que l’alcalde Puigdemont no gosa reclamar una major atenció pressupostària i financera per a la ciutat. I aquesta actitud, per timidesa o submissió, ens deixa a la cua de l’ordre de prioritats polítiques del govern i transgredeix l’aposta irrenunciable de l’alcalde de qualsevol ciutat a favor de la defensa dels seus conciutadans», reflexiona la candidata socialista.

«El conseller Mas-Colell va qualificar els pressupostos d’“intensament polítics”. Tots els pressupostos són intensament polítics. Ho són per definició perquè són una declaració d’intencions del govern que manifesta quines voluntats polítiques són prioritàries i quines no. I, pel que sembla, en el camí de les prioritats polítiques de CiU no hi ha Girona», analitza Sílvia Paneque.

Entre les principals inversions a la ciutat de Girona hi ha l’adequació de l’antic institut Gaudí per ubicar-hi els serveis ARRO dels Mossos d’Esquadra, amb una inversió prevista de 88.766,13 euros. Quan l’obra estigui feta aquesta brigada dels Mossos s’ubicarà al costat de l’actual comissaria de Trànsit i deixarà les instal·lacions que ocupa al carrer Barcelona. Una altra inversió és la rehabilitació de la residència infantil i adolescent Puig d’en Roca, a la què es destinen 400.000 euros. També es preveu destinar 299.067 euros per adquirir el tercer accelerador de radioteràpia de l’Hospital Josep Trueta.


Publicado

en

,

por

Etiquetas: