Paneque qualifica d’immoral el sou de l’alcalde i considera que cal impedir que Girona tingui un govern de transició durant tres anys

La portaveu socialista acusa Ballesta de saltar d’error en error i a CDC de no complir res del que promet; i avança que el PSC s’oposarà al cartipàs en el pròxim ple municipal

La previsió de gastar prop d’un milió d’euros en el sou de l’alcalde, set càrrecs de confiança i la resta de l’equip de govern de l’Ajuntament de Girona és un excés immoral que respon més a la necessitat dels equilibris de CDC i Demòcrates que no pas a l’interès general de la ciutat de Girona. “Un de cada sis euros gironins es gasten en salaris de polítics i això no pot ser”, protesta Paneque. És la resposta de la portaveu del PSC Sílvia Paneque a la proposta de cartipàs de l’alcalde Ballesta, a la qual el grup municipal socialista s’oposarà amb un vot negatiu en el pròxim ple. Paneque ha posat en contrast el milió d’euros de la partida de sous de l’equip de govern i de l’alcalde, que s’adjudica un sou de 75.000 euros nets a l’any, amb els sis milions d’inversió que preveu el pressupost municipal: “És una desproporció inaudita. No és adequada als moments que vivim i només es pot interpretar com un altre capítol en el ja llarg trajecte d’errors de l’alcalde Ballesta, malgrat que només ha passat un mes des de la seva investidura”.

La portaveu socialista s’ha queixat avui, en una roda de premsa, sobre la decisió de l’equip de govern de deixar l’oposició fora dels organisme de control de les empreses municipals; i ha lamentat que l’equip de govern hagi eliminat les delegacions del plenari per traspassar-les a la junta de govern amb la justificació de donar més agilitat a la concessió de subvencions: “En un plenari amb la composició del de Girona, amb un govern en minoria, els pactes transversals són necessaris. La decisió de l’alcalde de traspassar les delegacions significa l’eliminació del debat en la concessió de subvencions. No hi podem estar d’acord de cap manera perquè és una decisió que va encontra del diàleg”.

Tot plegat arriba quan els ciutadans i ciutadanes de Girona encara estan perplexos pel nomenament de l’alcalde Albert Ballesta sense cap explicació dels motius que hi van conduir i sense cap explicació del perquè van quedar descartats la resta dels components de l’equip de govern. “És una decisió que respon als interessos i els equilibris de CDC i que converteix l’Ajuntament de Girona en la subdelegació de CDC sense tenir presents els interessos de la ciutat”, ha criticat Paneque.

“Després de dir primer que no vol i després que sí sobre la Fundació Princesa de Girona, ara assistim a l’episodi grotesc de les campanes de la Catedral. Qui ostenta la responsabilitat de la decisió no pot amagar els seus propis errors ni en lleis trobades de sobte, ni descarregant la responsabilitat a una  família gironina que va demanar el silenci de les campanes. Qualsevol veí pot presentar una petició però qui pren les decisions és l’alcalde i si rectifica a totes llums ha de tenir el valor de dir-ho“, ha resumit la portaveu del PSC, que ha assenyalat Ballesta com a continuador de la política d’incompliments de CDC durant els últims dos mandats.“No hi ha cap voluntat de complir la promesa d’invertir en plans d’ocupació, ni en el progrés dels plans integrals de Sant Narcís i Girona est, ni en el projecte del pont del dimoni tan comentat i promès pel candidat Puigdemont en la darrera campanya electoral”.


Publicado

en

,

por