Paneque trasllada a Ballesta la necessitat urgent d’introduir mesures d’estímul per a la creació d’ocupació a la ciutat de Girona

La portaveu del PSC celebra l’actitud dialogant de l’alcalde però li demana que doni solucions concretes als problemes socials de la ciutat i que encari amb coratge les qüestions estructurals com el futur de l’aeroport o el nou Hospital Trueta

Les dades sobre atur de gener demostren la precarietat dels contractes que se signen i certifiquen que l’ocupació no augmenta en llocs estables i de qualitat, cosa que fa necessari introduir mesures d’estímul des de l’administració pública per crear llocs de treball de qualitat destinats a persones amb experiències i trajectòries professionals diverses. Ho ha traslladat avui la portaveu del grup municipal socialista a l’alcalde de Girona, Albert Ballesta, en una reunió a l’alcaldia en la qual Paneque ha defensat, també, que“calen plans d’ocupació tant per a persones amb una inserció laboral complexa, com per a universitaris que volen tenir la primera oportunitat laboral”.

En justícia i oportunitats, Paneque ha demanat especial atenció a la infància amb un sistema de beques-menjador que sigui efectiva des del primer dia de curs escolar; i que doni cobertura al conjunt de famílies amb ingressos inferiors a 1.300 euros. Alhora, la portaveu del PSC ha demanat explorar models de gestió mixta amb el tercer sector, que contribueixin a inserir socialment i laboralment a gironins i gironines que treballen amb entitats amb fort compromís social. Paneque afirma:“L’alcalde Ballesta ha tingut una actitud dialogant i comparteix el diagnòstic, per tant, esperem que doni solucions concretes a problemàtiques socials que haurien d’haver trobat una resposta que es demora des de fa massa temps”.

Paneque ha insistit a construir Girona de cara endins per oferir el millor de la ciutat i dels seus ciutadans i ciutadanes de cara enfora. En aquest sentit, ha reclamat que en comptes d’una inversió a un sol projecte, el fons Santos Torroella, es concebi Girona com una ciutat de barris i es doni compliment immediat a compromisos com els plans especials de Girona Est, Sant Narcís, les Pedreres i la Devesa. La portaveu socialista ha fet saber a l’alcalde Ballesta que “seria bo que Girona tingués una gestió on es notés més el canvi en el carrer que en els anuncis”.

I, per últim, Paneque ha insistit a l’alcalde que Girona té l’oportunitat d’una Segona Transició per generar progrés econòmic col·lectiu i unir el conjunt de la ciutat amb una idea clara de futur, si se sap aprofitar els avantatges de ser una ciutat universitària en un entorn privilegiat, el patrimoni material i intangible, i el fet que té a prop tant la muntanya com la platja. En tot això, l’Ajuntament ha de liderar una aposta clara, tant per fer de Girona una ciutat referència en el mapa en matèria cultural, educativa i científica, com un compromís per assegurar la viabilitat i posar les bases del creixement del Parc Científic i Tecnològic. “Ha estat una agradable sorpresa entrar al despatx de l’alcaldia de Girona i poder conversar de manera oberta i sincera amb l’alcalde”, ha celebrat Paneque. Si bé és cert que la portaveu socialista ha comunicat de manera directa a l’alcalde Ballesta que ha estat un error el procés i les formes del seu nomenament; també ha reconegut que, per primer cop aquests últims cinc anys, ha trobat en l’alcalde un tarannà amb voluntat de mantenir diàleg continu i constructiu amb el conjunt de l’oposició. “Esperem i tenim confiança que les paraules se certificaran amb els fets i que Girona pot tenir i afrontar de manera conjunt i oberta a la ciutat decisions que han estat demorades el mandat anterior i l’inici d’aquest”.

Paneque i Ballesta han acordat tornar-se a reunir tan aviat com sigui possible per obrir diàleg a l’entorn de les qüestions més complexes de la ciutat. D’una banda, l’anterior alcalde va dir en reiterades ocasions que la Generalitat construiria un nou Trueta a Girona, però de moment no se’n sap ni la ubicació ni el projecte. De l’altra, l’Ajuntament ha de tenir un paper clar en el combat per superar les dificultats de l’aeroport. Ho ha de fer juntament amb les entitats del territori i amb diàleg amb l’Estat i la Generalitat. Però s’han de trobar solucions a la infraestructura capital perquè Girona sigui una ciutat de referència en el mapa europeu. Trueta i aeroport són els temes a tractar en la següent reunió. Paneque li demanarà no endarrerir més decisions que s’han de prendre amb coratge o, al final, qüestions estructurals de ciutat s’acabaran embolicant de manera excessiva i problemàtica.