Reivindicant una oportunitat laboral (El Punt Avui)

  • Els joves del programes juvenils del Servei Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament participen en la decoració de tres espais de l’esdeveniment

Els nois i noies dels programes juvenils del Servei Municipal d’Ocupació (SMO) de l’Ajuntament de Girona han participat en la confecció de tres espais a la ciutat per Girona, Temps de Flors amb la idea final, de fons, de reivindicar la importància que es generin oportunitats laborals. Així ho explica la tinenta d’alcalde i regidora d’Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat, Sílvia Paneque, que confia que es pugui “anar incorporant la visió transversal a diferents accions de l’Ajuntament de Girona i situar la importància de la generació d’oportunitats en ocupació”. En aquest sentit, considera que “tenir un espai on presentar creacions i desenvolupar projectes és un bon marc”. En un sentit semblant, el regidor d’Ocupació, Quim Rodríguez, opina que “aquesta iniciativa permet que tothom pugui gaudir de construccions florals precioses de joves gironins que, així, també exigeixen oportunitats laborals”.

Un dels espais que han decorat és la rotonda dels Països Catalans. Amb el títol L’esplendor de la primavera rural, els joves del projecte Treball als Barris han instal·lat vuit muntatges repartits simètricament: quatre bales rectangulars de palla pintades amb pintura ecològica (de color blau, negre, blanc i vermell), dos palets de fusta pintada de verd que simulen l’aixecament de la gespa des d’on surten flors de colors, i dos carretons carregats de planta amb flor, posats de manera que simulen el buidatge de flor de color.

A la plaça de Pallol, els joves dels projectes Singulars i Garantia Juvenil han participat en l’elaboració del projecte Obrint camí al color de la natura, que consisteix en una arcada amb estructura de canya lligada amb ràfia, decorada amb planta enfiladissa florida, des de la qual parteix un camí fet amb palla –retinguda amb malla de galliner–, que té una amplada constant però va variant suaument de nivell donant lloc a una illa central de vegetació d’aspecte salvatge i molta flor de diferents colors.

També els nois i noies dels projectes Singulars i Garantia Juvenil són els que han elaborat el tercer i últim espai de l’SMO: un petit muntatge que s’ha fet a l’oficina de turisme de la Rambla i que consisteix en motius florals formats per estructures de canyes i flors de tall.