Sílvia Paneque

Sílvia Paneque creu que Girona vol un canvi de 180 graus a l’Ajuntament

Els socialistes gironins donen per esgotat el cicle de CiU a l’Ajuntament de Girona després que, el dilluns, 18 de maig, l’alcaldessa Madrenas va aprovar el pressupost amb el Partit Popular sense dir ni un mot per justificar-ho; i el dimarts va presentar la seva candidatura per fer de Girona la capital de la independència, fet que és una contradicció de primera magnitud. 

Sílvia Paneque recorda que “els talls de llum continuen i que Girona és la ciutat on ha crescut més la inseguretat de tot Catalunya”. La presentació de la candidatura de Marta Madrenas com a candidata de Junts X Cat, del dimarts 19 de febrer, ha resultat incomprensible, segons l’opinió de la portaveu socialista. “L’alcaldessa està absent. No ha donat cap explicació sobre el bluf del BLOOM, ha delegat al regidor Berloso els talls de llum i no va dir ni una paraules per justificar el pressupost acordat amb el Partit Popular. En canvi, apareix com a candidata per tornar a dir que Girona ha de ser la capital de la independència”, ha afegit Paneque.

Sílvia Paneque
Sílvia Paneque

El silenci absolut sobre tots els temes que preocupen els gironins demostra que el cicle del govern actual de CiU a l’Ajuntament de Girona està esgotat. El futur del Trueta, la reforma del carrer Barcelona, la renovació de la Plaça de Germans Sàbat, la problemàtica dels Pisos Turístics són temes que l’Ajuntament de Girona encara hi podria donar solucions en aquest mandat. Sílvia Paneque considera “que seria bo apartar la política més general per centrar-nos en Girona i que això obrirà les portes a tenir un Ajuntament que estigués al servei del conjunt de la ciutadania”. El govern municipal de Girona no assumeix les responsabilitats pròpies i, per tirar pilotes fora, utilitza missatges clàssics del seu partit a l’àmbit nacional.

Això no obstant, Silvia Paneque està convençuda que si la ciutat fos la prioritat, es treballarien bé els principals problemes i reptes de Girona. Segons la socialista, els pressupostos d’aquest any arrosseguen un munt d’incompliments, perquè no hi ha ni el projecte de l’accés sud de Palau, ni la reforma pendent del carrer del Carme, ni la renovació de la Travessera Santa Eugènia, ni l’acabament de les obres de la Punta del Pi, ni l’actuació permanentment ajornada del carrer Muntanya, ni el tancament Cassià Costal i ni la nova Biblioteca Casa de Cultura per a les Eixamples. “L’any vinent, el nou govern tindrà les mans lligades durant set mesos en un mandat de quatre anys. Això és molta paràlisi. ERC i el PP hi varen estar d’acord”, lamenta Paneque.

“CiU, ERC i PP acorden uns pressupostos de mínims, on l’alcaldessa ni intervé en el Ple, i el dia següent presenta la seva candidatura per Junts X Cat. Això demostra que el projecte de l’actual govern de CiU està esgotat”, ha dit Paneque. Tot això ha succeït mentre hem conegut que la Generalitat de Junts X Cat ha aturat el nou Trueta, l’atur augmenta, la inseguretat és més greu que mai, els pisos turístics creen problemes veïnals greus i Girona és més bruta que mai. “Mai abans s’havia donat la circumstància que hi haguessin barris a Girona que se sentin deslligats de la ciutat” i ha volgut subratllar la gravetat d’aquesta situació. “Els pressupostos són un nou exercici de creativitat comunicativa. Hi figuren centenars de propostes que tenen recursos simbòlics i inútils per fer-les realitat”.

La portaveu dels socialistes considera que Girona mereix polítics que durant els mandats municipals dediquin tot el temps a la ciutat, amb la voluntat de trobar punts de consens entre persones diferents. “No és necessari que ningú renunciï al programa o a la seva ideologia. Però ara cal més que mai que els representants municipals dels governs de Girona s’esforcin perquè cadascun dels gironins i gironines senti l’Ajuntament al seu costat i la ciutat com un espai públic amable de tots i totes. Això exigeix treball diari ben fet. Renunciar a la propaganda. I només estar orgullosa de les consecucions”, ha conclòs Paneque.


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: