Sílvia Paneque demana a l’Alcalde Puigdemont que defensi els afectats gironins pel copagament del tercer sector

La candidata del PSC Sílvia Paneque reclama a l’Ajuntament de Girona que es posi al costat dels afectats de la residència Mifas i reclami a la Generalitat que reconsideri el copagament dels usuaris dels centres del tercer sector per adaptar-los a la seva realitat social.

El president Artur Mas va emetre una ordre el mes d’abril, sense passar pel ple del Parlament, en la que revisava els criteris del càlcul del copagament en funció dels estalvis, el patrimoni i les indemnitzacions, i rebaixava de la part de la pensió destinada a despeses de 197 a 132 euros. A partir d’aquest nou criteri un usuari que, per exemple, hagi rebut en herència l’habitatge de la seva família, es pot trobar havent de pagar una quota que sobrepassa els seus ingressos com a treballador d’una entitat del tercer sector.

“Demanem a la Consellera de Benestar i Família que entengui que ha de canviar els criteris perquè s’escapen del sentit comú més elemental. I demanem a l’Alcalde Puigdemont que aparegui, actuï i entengui que la defensa dels gironins i gironins afectats per aquesta mesura és una obligació. No fer-ho ens pot conduir a certificar que l’acció de govern de CiU en aquest àmbit consisteix en un simple exercici de caritat disfressat de política social”, demana Sílvia Paneque.


Publicado

en

,

por

Etiquetas: