Sílvia Paneque demana una acord transversal per corregir la mala decisió de CDC sobre l’alcaldia de Girona

La portaveu diu que “Girona necessita un govern tan transversal com sigui possible i això pot comptar amb suports interns o externs. Nosaltres estarem per sumar i ser coherents amb la crítica de calat contra l’elecció del nou alcalde”

Silvia Paneque defensa que, si tal com ha afirmat la portaveu d’ERC, Maria Mercè Roca, l’elecció d’Albert Ballesta com a alcalde de Girona és un frau democràtic, busqui aliances perquè aquest frau no cristal·litzi. El PSC, ha afirmat Paneque, està obert a formar dialogar per un projecte alternatiu que tingui l’ocupació com a primera prioritat, la conversió dels pressupostos en participatius de manera completa i la posta en marxa d’uns serveis de proximitat moderns i efectius. Si la crítica compartida pels grups municipals és tan dura per l’elecció per part d’un partit d’algú que no ha estat escollit democràticament, el PSC està convençut que en el terreny dels continguts pot haver pactes amplis. “Girona necessita un govern tan transversal com sigui possible i això pot comptar amb suports interns o externs. Nosaltres estarem per sumar i ser coherents amb la crítica de calat contra l’elecció del nou alcalde de Girona”. En qualsevol cas, ha afirmat Paneque “resulta contradictori que ERC parli de frau democràtic tres setmanes després de donar suport a l’aprovació dels pressupostos de l’equip de govern i després d’acceptar les polítiques de l’equip de govern sense ni una mínima discrepància”.

Girona s’encamina a un govern dividit, inestable i amb greus problemes de legitimitat; amb un alcalde que arriba al càrrec sense haver estat escollit per la ciutadania, ni tan sols com a regidor, per primera vegada a la ciutat des de la restauració de la democràcia. És la conclusió que ha exposat avui la portaveu del grup municipal socialista, Sílvia Paneque, respecte de la imminent proclamació d’Albert Ballesta, número 19 a la llista de CiU en les passades eleccions municipals, com a nou alcalde de Giron en substitució de Carles Puigdemont. ”Els regidors de l’equip de govern han abdicat de la seva responsabilitat i han delegat en algú forà, de qui des d’alguns àmbits es pensa que no té les facultats per assumir l’alcaldia. Els regidors queden desacreditats amb aquesta actitud i ens encaminem a un govern dividit”, ha concretat Paneque. La designació de Ballesta confirma, hi ha afegit la portaveu del PSC, que els criteris partidistes de Convergència han passat per davant de la ciutat i, en conseqüència, per davant dels interessos dels ciutadans i ciutadanes de Girona.
“ERC no pot estar dient missa i repicant a l’hora”, ha valorat la portaveu del PSC, en referència a l’actitud dels republicans al ple. El PSC entén que ERC ha de prendre una decisió i que, en qualsevol cas, no pot continuar actuant de govern a l’ombra. Que en tot cas, ha detallat Paneque, ha de treballar per formar una alternativa de govern que, si bé és improbable, és possible vista l’aritmètica del plenari: “ERC té l’obligació de fer un pas endavant i entrar al govern o bé assumir l’oportunitat de liderar una alternativa de progrés. Els socialistes manifestem la nostra voluntat d’entesa perquè Girona tingui un govern que compleixi els criteris democràtics que li han de ser propis. La nostra responsabilitat és facilitar un govern democràtic, legítim i favorable als interessos de Girona”

Sílvia Paneque ha estès la mà oberta a ERC i li ha ofert el suport del PSC si presenta un pla de govern alternatiu que compleixi el compliment de tres compromisos bàsics a favor d’aplicar polítiques de creació de llocs de treball; que incrementi el pressupost per garantir el bon funcionament dels serveis públics i que presti una atenció especial a la progressivitat fiscal en la distribució dels impostos. Paneque, que defensa un nou govern amb sensibilitat per a la consolidació d’un sistema de transport urbà més eficaç i econòmic, la cura i vigilància en el manteniment dels espais públics i la concepció de les escoles bressol municipals pensades per atendre les classes mitges, amb més places i preus més justos. Així mateix, el procés de substitució de ,l’alcalde no pot entretenir la municipalització del servei de neteja de l’Ajuntament i de l’aigua i la gestió mixta de les zones blaves i verdes; la creació d’una regidoria de cultura; l’aposta per una ciutat de cultura amb la Universitat de Girona; la ubicació del nou Trueta a la ciutat; l’acció per salvar l’Aeroport amb un nou acord entre totes les parts; l’increment de la participació democràtica als pressupostos a partir d’assemblees de barri; i la implantació de polítiques d’igualtat des d’alcaldia.