Sílvia Paneque: “Girona ha de tenir un govern fort centrat en la gestió de la ciutat i no pas pendent de salaris del cartipas”

Girona ha de tenir un govern centrat en l’acció política i la gestió dels serveis públics més que no pas pendent de salaris del cartipàs i protagonista de l’espectacle al qual els ciutadans i ciutadanes han assistit durant les darreres setmanes

Girona ha de tenir un govern centrat en l’acció política i la gestió dels serveis públics més que no pas pendent de salaris del cartipàs i protagonista de l’espectacle al qual els ciutadans i ciutadanes han assistit durant les darreres setmanes. El govern municipal es deu a la responsabilitat i l’encàrrec de construir una ciutat d’oportunitats, moderna, lliure, acollidora i oberta a la participació dels gironins i gironines. És la resposta de la portaveu del grup municipal socialista a l’acord de cartipàs que han anunciat avui CiU, C’s i el PP, pel qual s’estableix un nou cartipàs amb una estructura massa pesada. “No ens oposem al cartipàs només pel salari de l’equip de govern. La retribució exacta dels diners públics destinats a aquesta qüestió no hauria d’haver estat un tema important perquè tothom hauria hagut de pensar en retribucions raonables. Però avui el cost és excessiu. I en lloc d’un ple de pas hem tingut només soroll estrident en els últims dies.  Girona hauria de tenir un equip de govern que gestionés el diner públic fins i tot amb més cura que si fos el seu”, ha analitzat Paneque.

“ERC ha dit públicament que no podem fer mercadeig amb el salari de l’alcalde. Sí, l’alcalde ha de tenir una retribució digna i raonable d’acord amb la responsabilitat i que no sigui excessiva ni d’un cèntim. Si això s’hagués aconseguit, aquest plenari de cartipàs hauria estat de silenci i no hauríem escoltat el soroll estèril al que hem hagut de sentir”, ha valorat la portaveu del grup municipal socialista, que ha demanat rigor i responsabilitat a ERC: “CiU ha demanat que ERC entri al govern. I ERC ha d’escoltar aquesta proposta per dues raons: perquè no pot anar presentant propostes de cartipàs des de l’oposició; i perquè Girona necessita un govern en majoria i un projecte de futur clar.”

La portaveu del PSC ha qualificat de “lamentable” la situació de transició en la què es troba avui la ciutat. La debilitat i la soledat de l’alcalde està tenint conseqüències molt negatives. I més encara quan Convergència ha arribat a dir que Girona està davant de tres anys de transició. “Tinc clar que Girona ha de tenir un Govern fort que es preocupi de la gestió del dia a dia; mentre manté una mirada en el futur per fixar objectius que il·lusionin al conjunt de la gent. Igualtat. Ocupació. Recuperació del Trueta i l’aeroport. Què fem parlant dels salaris?”, conclou la portaveu del PSC


Publicado

en

,

por