Sílvia Paneque: “L’hora del canvi ha arribat a Catalunya si les persones que volem concòrdia fem un pas endavant aquest pròxim diumenge”

La portaveu del PSC, Sílvia Paneque, ha celebrat el compromís de Pedro Sánchez, president d’Espanya, i de Salvador Illa amb Comarques Gironines

La candidata del PSC a la província de Girona, Sílvia Paneque, ha destacat el compromís absolut demostrat per Salvador Illa  i el president Pedro Sánchez “amb les nostres comarques”. La visita de Meritxell Batet, presidenta del Congrés, Miquel Iceta, Ministre de Polítiques Territorials, Salvador Illa, candidat del PSC, i Pedro Sánchez ha estat explicada aquest matí com una mostra concreta del compromís a favor del desenvolupament, el progrés i la igualtat del PSC i del govern d’Espanya amb la província de Girona. “Girona té reptes notables al davant, com el suport directe al teixit econòmic afectat per la crisi i la recuperació planificada de l’economia, el desenvolupament d’infraestructures claus com el corredor mediterrani, el nou Trueta a Salt, l’arxiu a Girona o la recuperació de l’Aeroport a Girona”. La socialista considera que aquests objectius poden esdevenir prioritaris amb dos governs socialistes que col·laborin des de la lleialtat institucional i que tinguin com a objectiu la voluntat de progrés i de transformació dels territoris.

Sílvia Paneque va coincidir amb Salvador Illa en la possibilitat històrica de guanyar les eleccions i portar el canvi a Girona i a Catalunya. Per a la candidata del PSC, aquest canvi és situar com a prioritats la recuperació econòmica i social i l’enfortiment del sector públic, en especial, salut. Els socialistes proposen que la Generalitat de Catalunya tingui un millor finançament, reduir les despeses supèrflues per una millor gestió dels diners públics, reduir un 30% el salari del president de Catalunya, presentar projectes innovadors en transformació digital i medi ambient als Fons Europeus i endeutar-se per poder aplicar polítiques d’expansió en inversió pública per superar l’actual moment de crisi econòmica. “Demano el vot, perquè som l’únic partit que portem com a prioritats qüestions que uneixen els catalans, que no perjudiquen a ningú i que són absolutament necessàries i urgents”, ha conclòs Paneque.

“Hem perdut el lideratge en l’àmbit de la competitivitat econòmica”, ha lamentat Paneque. Aquests últims 10 anys, Catalunya ha perdut el liderat en Producte Interior Brut i ha estat superat per Madrid. El 2018, el 19,2% i 240.000M€, Madrid; i el 19% i 236.000M€, Catalunya. El PIB a Catalunya porta anys creixent per sota la mitjana d’Espanya. En l’àmbit de PIB per Càpita, Catalunya ja ocupa la quarta posició per sota de Madrid, el País Basc i Navarra. Aquests últims 10 anys, la Generalitat ha gestionat a l’entorn de 320.000M€. Els socialistes lamenten que hagin marxat 5.700 empreses de Catalunya, s’hagin perdut 30.000M€ en dipòsits i s’hagin deixat escapar projectes de signe internacional fort com l’Agència Europea del Medicament. El govern de la Generalitat, han evidenciat els socialistes, es troba a la cua d’Europa en energies renovables, té una taxa d’ocupació molt preocupant, atur elevat i una temporalitat exagerada. “Aquestes circumstàncies han estat una llosa per a Comarques Gironines i han afectat de manera molt negativa al conjunt de la ciutadania”, ha conclòs Sílvia Paneque.

Sílvia Paneque dirigint-se a Salvador Illa en un acte electoral

Etiquetas: