Sílvia Paneque presenta 1.000 firmes en representació del PSC perquè l’Ajuntament de Girona concedeixi les beques menjador que ha denegat el Consell Comarcal

La candidata del PSC a l’alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, ha presentat avui, en representació dels socialistes, les més de 1.000 firmes que ha recollit durant la campanya per reclamar que l’Ajuntament de Girona concedeixi beques menjador a les famílies gironines en situació de necessitat que han quedat excloses de les que atorga el Consell Comarcal del Gironès. La candidata ha valorat molt positivament la mobilització i la resposta que ha obtingut a totes les escoles de Girona, en poc més de quinze dies de campanya, i ha reclamat unitat d’acció immediata per eixamplar l’accés a les beques a totes les famílies que ho reclamin. “En el cas que ens el primer que he de dir és que qui falla és la Generalitat i el Consell Comarcal. Que hi hagi infants que no es puguin quedar a menjar a l’escola per causes econòmiques, mai no hauria hagut de passar. El que hem demanat en aquesta recollida de firmes és que l’Ajuntament hi actuï en substitució de la Generalitat per raons òbvies, de sentit comú i d’urgència. Hi ha problemàtiques que no haurien de servir pel conflicte polític, sinó ser impuls per la unitat d’acció”, ha valorat Paneque. La candidata ha presentat les firmes al registre d’entrada de l’Ajuntament.

En els últims pressupostos a l’Ajuntament de Girona, a canvi de l’abstenció del grup del PSC, la candidata Sílvia Paneque, va negociar personalment com a regidora incloure una partida de 200.000 euros al pressupost per pal·liar necessitats bàsiques i urgents sobre pobresa infantil. “Si atenem a aquesta dada, queda clar que l’Ajuntament i Carles Puigdemont tenen recursos per donar solucions. I ara els ciutadans i ciutadanes de Girona li ho sol·licitem amb urgència per mitjà d’aquesta presentació pública de recollida de signatures”, constata la candidata.

“L’Ajuntament de Girona ha difós que vol pal·liar la situació amb la concessió de 500 beques-menjador després que els socialistes ho haguem denunciat i haguem iniciat una campanya de recollida de firmes. És una bona notícia. Ens n’alegrem. Però també sabem que necessitem a prop de 1000 beques-menjador a Girona. I per tant encara en falten 500, perquè cap nen o nena que ho necessiti es quedi sense”, ha valorat Sílvia Paneque.

La campanya de recollida de firmes s‘ha desenvolupat amb la col·laboració de voluntaris que han visitat les escoles de la ciutat i que, en poc més de quinze dies, han obtingut una resposta immediata per part de bona part dels pares i mares, així com també del professorat. “A cada escola de la ciutat que hem visitat, avui, hi ha casos encara pendents de solucionar”, recorda la candidata.

Durant la campanya, el PSC de Girona s’ha trobat casos dramàtics que requereixen una resposta ràpida, com per exemple uns nens, a Font de l’Abella, amb mobilitat reduïda, a qui s’ha denegat la beca-menjador. Són un cas insòlit ja que, en una circumstància de mobilitat reduïda d’aquesta naturalesa, cap nen o nena de la ciutat s’havia trobat amb la beca-menjador denegada. Un altre cas és el d’en Juan, de l’escola del barri de la Font de la Pólvora: té la beca concedida però a causa d’un deute de 135 euros no pot portar el nen al menjador perquè aprofiti els dinars que aquest anys sí que té becats. El tercer exemple dramàtic és el de la Belen, del barri de Sant Narcís. Ni ella nio el seu home no tenen feina i porten el fill a l’escola Cassià Costal. Se’ls ha negat la beca-menjador perquè la declaració de la renda d’enguany reflecteix la situació econòmica que tenien l’any passat i no l’emergència que tenen ara mateix.


Publicado

en

,

por

Etiquetas: