Sílvia Paneque, ratificada com a primera secretària de l’agrupació del PSC de Girona

Paneque afirma en el seu discurs davant el 9è Congrés de l’agrupació que ara és el moment de guanyar l’alcaldia de Girona

Sílvia Paneque ha estat ratificada aquest passat cap de setmana passat per tercera vegada com a primera secretària del PSC de Girona en el 9è Congrés de l’agrupació de Girona, que s’ha celebrat de manera telemàtica a causa de les restriccions per prevenir la COVID19. L’informe de gestió de l’Executiva sortint també s’ha aprovat amb tots els vots a favor.

Paneque ha agraït la confiança als militants, així com el reconeixement de la feina feta. La primera secretària ha recordat el creixement de l’agrupació tant en candidatures a les passades eleccions municipals com en suport ciutadà en aquestes mateixes eleccions i ha situat el següent objectiu en aconseguir l’alcaldia de Girona. “A múltiples municipis el PSC ara té projectes sòlids, amb experiència i amb capacitat per aspirar a tot a les pròximes eleccions municipals”, ha afirmat Paneque en el seu discurs. “Hem sabut resistir les dificultats i l’últim resultat electoral ens exigeix, com a agrupació, ser ambiciosos, entendre que és el moment, des d’ara mateix, de voler guanyar l’alcaldia de Girona”, ha assegurat.

La primera secretària dels socialistes gironins també s’ha referit a la necessitat de guanyar les properes eleccions catalanes. Enfront de la divisió a la societat i el desgovern al capdavant de Catalunya, ha reivindicat el paper de Miquel Iceta com a polític “immune a la demagògia i que no s’ha arronsat mai davant el pensament únic que han volgut imposar els independentistes”. Paneque ha definit Iceta com la persona indicada per  ostentar la responsabilitat de ser president de la Generalitat perquè Catalunya torni a ser un país seriós, que tingui com a prioritat la recomposició de la sanitat, l’educació, les infraestructures i amb un pla d’acció global per tal d’ajudar a la recuperació econòmica en el context COVID.

Sílvia Paneque ha destacat que “la situació que els diferents governs independentistes han deixat a la província de Girona no és bona, i ja no ho era abans de la pandèmia”. En relació a la situació que pateixen en aquests moments diferents col·lectius laborals afectats per les mesures anti COVID, com el de la restauració, la hostaleria o el turisme, la primera secretària dels socialistes de Girona ha recordat que “exercir com a país seriós és invertir els màxims recursos per no perdre activitats econòmica ni ocupació en un moment tan difícil com l’actual”. “Els socialistes tenim clar que cal estalviar en moments de creixement i invertir en recursos públics quan hi ha dificultats”, ha afegit.

Paneque ha comptat avui amb el suport del secretari d’Organització del PSC i ministre de Sanitat, Salvador Illa, i del primer secretari del PSC, Miquel Iceta. Salvador Illa ha fet una crida a la militància socialista a adaptar l’activitat política a les normes de prevenció davant de la COVID de cares a les properes eleccions autonòmiques i ha recordat que els reptes polítics més importants per als propers mesos són aquestes eleccions i l’aprovació dels pressupostos del govern de Sánchez, que ha definit com “els pressupostos amb més inversió social de la història”.

Iceta, per la seva banda, ha recordat que Catalunya està “en un context d’interinitat, amb un govern dividit i enfrontat i incapaç de fer front a les seves responsabilitats i que ha equivocat les prioritats”. Catalunya, però, segons Iceta es troba ara a les portes d’un canvi que passa, entre altres coses, perla reindustrialització, l’equilibri territorial i la concòrdia entre catalans.

La clausura del Congrés ha anat a càrrec de la viceprimera secretària del PSC i portaveu del grup parlamentari dels socialistes i Units per Avançar al Parlament, Eva Granados, que ha fet una crida “a fer girar l’eix de la conversa política a Catalunya i situar-lo en la reconstrucció i la reactivació econòmica”.

En el transcurs del Congrés s’ha aprovat la nova comissió executiva amb un 98,2% dels vots i els consellers i conselleres de federació de l’agrupació amb un 100% dels vots.

CONSELLERS DE FEDERACIÓ

MEMBRES NATS COM A MEMBRES DE L’EXECUTIVA DE FEDERACIÓ DE COMARQUES GIRONINES, CONSELLERS NACIONALS.

Marc Lamuà, Alfons Jiménez, Cristina López, Sílvia Paneque, Francesc Francisco Busquets, Blanca Cercas, Maite Guerrero (consellera nacional), Mònica Ferrer (Comissió de control financer).

PROPOSTA DE CONSELLERS DE L’AGRUPACIÓ DE GIRONA AL CONSELL DE FEDERACIÓ

Lluís Castañer, Beatriz Esporrín, Dolors Hernández (vicepresidenta mesa Consell de Federació), Estela López, Àlex Maqueda, Andreu Otero, Josep Quintanas, Eli Riera, Àlex Sáez, Jesús Sanz, Tomàs Sobrequès, Araceli Torres.

Sílvia Paneque intervenint telemàticament en el Congrés

Publicado

en

, , ,

por

Etiquetas: