Sílvia Paneque reclama a l’Ajuntament que lideri una denúncia conjunta contra Endesa amb els veïns afectats pels talls de llum

El PSC reclama també una posicició municipal contra l’estigma de la marihuana als barris del Sector Est de la ciutat, perquè la majoria d’usuaris paguen els rebuts puntualment i perquè no tots els casos de comptadors punxats ho són a causa de cultius il·legals

Els PSC de Girona calcula que el percentatge d’habitatges que punxen Il·legalment la llum per cultivar marihuana a la zona Est de Girona ronda el 2,6 % i que, per tant, “és completament injustificat l’estigma de la marihuana i de que els problemes reiterats en el subministrament elèctric són a causa d’aquest percentatge”.

La portaveu socialista, Sílvia Paneque, ha afirmat que és “absolutament intolerable que l’Ajuntament hagi escollit defensar els interessos de la companyia Endesa abans que els de la ciutadania gironina”. “El subministrament elèctric és un bé de primera necessitat i el perjudici que estan patint els veïns d’aquests barris és insuportable i els afecta constantment en el seu dia a dia”, ha recordat Paneque.

Davant d’això, Paneque considera que l’Ajuntament hauria de  rectificar la seva postura i, en aquesta línia, li demana “que lideri una denúncia conjunta contra Endesa amb els veïns i veïnes afectades pel deteriorament i la manca de manteniment de les infraestructures elèctriques, que porta a moltes famílies -en especial del sector est de la ciutat- a patir talls de llum diaris”. “L’Ajuntament”, ha afegit Paneque, “hauria de procurar assessoria i acompanyament a les persones que iniciessin la demanda contra la companyia”.

A la vegada,  la portaveu socialista reclama també que l’Ajuntament de Girona “exigeixi novament a Endesa que dugui a terme un manteniment adequat i una actualització de les infraestructures i el cablejat de la xarxa elèctrica a la ciutat”.

Sílvia Paneque ha recordat que el problema dels talls de llum es va agreujar fa dos anys i que s’ha allargat d’una manera que resulta escandalosa. “És del tot inacceptable que Endesa no  asseguri el subministrament elèctric als clients que estan pagant el seu rebut o que estan acollits als plans de pobresa energètica”, ha explicat la portaveu socialista.  “A més, també és igualment innacceptable que ni Endesa ni el Departament d’Empresa, Indústria i Energia no es cuidin  de dissenyar una actuació per millorar l’estat actual dels transformadors i les línies a la ciutat de Girona”, ha afegit.

Sílvia Paneque, a Vila-Roja


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: