Sílvia Paneque reclama a l’Alcalde Puigdemont que defensi els afectats gironins del copagament dels serveis socials demanant al govern que en reconsideri els criteris

La candidata socialista li demana que treballi perquè el seu grup voti a favor d’una proposta de resolució del PSC al Parlament per deixar sense efecte l’ordre del govern que encareix la quota dels usuaris de les entitats del tercer sector

La candidata del PSC Sílvia Paneque reclama a l’Alcalde Puigdemont que actuï i s’esforci perquè el seu grup (CiU) voti a favor de la proposta de resolució que presentarà el PSC demà a la Comissió de Benestar Social, família i inserció del Parlament en la què reclama que quedi sense efecte l’ordre per la qual s’estableixen noves condicions que encareixen el copagament de les persones usuàries d’entitats de serveis socials a Catalunya. Paneque ha participat avui en una sessió de treball sobre serveis socials amb la diputada Eva Granados i el delegat de política sectorial del PSC, Raúl Moreno. En la sessió la diputada ha explicat les propostes socialistes i les ha posat en contrast amb les retallades i la desatenció de les polítiques en aquest àmbit dels governs de CiU i el PP, que han estat precisament la causa de la situació en la que es troben els usuaris de Mifas a causa de l’augment del copagament.

El Govern va emetre una ordre el mes d’abril en la que revisava els criteris del càlcul del copagament en funció dels estalvis, el patrimoni i les indemnitzacions, i rebaixava de la part de la pensió destinada a despeses de 197 a 132 euros. A partir d’aquest nou criteri, que s’afegia a la rebaixa de les aportacions del govern en l’àmbit del tercer sector, fa que un usuari que, per exemple, hagi rebut en herència l’habitatge de la seva família, es trobi havent de pagar una quota que pot arribar a triplicar la seva aportació i, en conseqüència, sobrepassarà els seus ingressos com a treballador d’una entitat del tercer sector.

“L’Alcalde no sembla haver entès que ha de vetllar per la seguretat dels seus ciutadans. Els pot defensar votant a favor de la proposta de resolució del PSC al Parlament en aquest sentit i valorar-la com un element per no disminuir la qualitat de vida de les persones afectades. Li demanem una altra vegada que aparegui, que actuï i que prengui la defensa dels afectats pel copagament com una obligació d’Alcalde”, lamenta Sílvia Paneque.

“Els usuaris dels serveis socials no en són per gust sinó per necessitat. Ja paguen els impostos que els corresponen i el mateix servei de manera que una càrrega d’aquesta mena és excessiva”, hi ha afegit.


Publicado

en

,

por

Etiquetas: