Sílvia Paneque: “S’ha d’ampliar el suport econòmic a sectors estratègics de l’economia”

La candidata al Parlament, Sílvia Paneque, ha anunciat 4 plans de xoc per donar suport a comerç, turisme, bars, restaurants i oci nocturn com a programa econòmic per als propers anys a Catalunya

La candidata al Parlament de Catalunya del PSC, Sílvia Paneque, ha explicat a Salt aquest matí que “el nou govern de la Generalitat ha d’ampliar el suport a sectors estratègics de l’economia com el comerç, turisme, bars, restaurants i oci nocturn. La resposta pública immediata ha de ser impedir el tancament de negocis en aquest moment de dificultats circumstancials”. Joan Martín, portaveu del PSC a Salt, ha acompanyat Sílvia Paneque. La candidata ha pogut parlar en diferents moments amb els regidors Lluïsa Blanch i Ferran Fernández. També s’ha entrevistat amb Iolanda Pineda, que va ser alcaldessa de la ciutat entre 2007 i 2011. Sílvia Paneque ha parlat, a més a més, amb Antonio Rodríguez i Eva Duch de la Federació i Unió d’Empresaris de Salt.

Sílvia Paneque ha presentat els quatre plans de xoc per donar resposta a la situació de crisi provocada per la pandèmia. Són quatre línies d’ajuts directes a fons perdut per comerç, bars i restaurants, oci nocturn i turisme. “Aquests sectors econòmics són estratègics a la Província de Girona. És veritat que el conjunt de les institucions a Catalunya i Espanya han aportat suport, però no és suficient i cal redoblar els esforços”, ha explicat Sílvia Paneque.

La candidata també ha desenvolupat les estratègies que a mig i llarg termini considera que les Comarques Gironines han de desenvolupar com a prioritats. Crear una oferta diversificada adequada a cada territori de qualitat i vinculats a plataformes digitals de promoció dels valors territorials de Comarques Gironines, ha anunciat Sílvia Paneque. Els Fons Europeus plurianuals 2021-2027 són una gran oportunitat per aquests sectors, ha considerat Sílvia Paneque, que ha posat com a exemples diferents propostes de Comarques Gironines que vinculen medi ambient, digitalització, turisme comerç i hostaleria. “El nou govern de la Generalitat ha de tenir projectes a punt vinculats al patrimoni a Girona, a la cultura a Figueres, Salt o Sant Feliu de Guíxols, a l’entorn natural a Blanes, Lloret, Pals, Roses o Platja d’Aro, entre d’altres”, ha explicat Sílvia Paneque.

“Incentivar la creació de sinèrgies entre valors territorial propis, com patrimoni tangible o intangible, amb projectes vinculats a universitats, museus o medi ambient és una aposta de futur per al progrés i la sostenibilitat”. La candidata al Parlament, Sílvia Paneque, ha afirmat que els objectius són tenir un Pla Nacional de Turisme a Catalunya, que inclogui un Pla de Recerca, Desenvolupament i Innovació i un Sistema Integral d’Observació i Màrqueting Turístic de Catalunya. Ha conclòs que és necessari per a Catalunya tenir “una oferta de qualitat desestacionalitzada, enfortir les infraestructures turístiques i enfortir la competitivitat amb tot el suport públic”.


Etiquetas: