Taialà necessita reformes urgents i calen respostes de l’Ajuntament de Girona

L’equip de govern de CiU no ha actuat al barri des que va assumir el govern. No es pot culpar als altres dels problemes de Taialà i no haver-se’n preocupat en quatre anys

Les reunions que fem amb els veïns dels barris són un indicatiu per saber la opinió del ciutadà. En el cas de Taialà tots coincideixen en el mateix, CiU no ha actuat al barri des de que va assumir el govern de Girona. Per això instem a l’Ajuntament i a l’Alcalde Carles Puigdemont a que atenguin les reclamacions dels veïns de Taialà i faci arranjar el tram de vorera del carrer Sant Medir que ha causat lesions a diverses persones, de resultes del mal estat del terra. Reclamem també que el govern tingui cura de la resta de zones del barri que necessiten una actuació urgent, com el parc infantil que hi ha en aquest mateix carrer, o el parc de la Riera Rimau. La vorera del carrer Sant Medir és l’exemple paradigmàtic de la desatenció sistemàtica de CiU i l’alcalde Puigdemont respecte del barri, en el qual no hi ha fet ni una sola actuació de millora de la via pública des que va assumir el govern de la ciutat el 2011. L’equip de govern es mira el barri de Taialà de lluny i, per tant, no té coneixement dels problemes que hi ha. I si els sap, no hi presta l’atenció que hauria de tenir per garantir la qualitat urbanística que mereixen els veïns. En absència de l’Ajuntament, hem estat nosaltres els que hem intentat escoltar als veïns i donar resposta als seus problemes. En en les diverses reunions que hi hem mantingut durant els últims mesos i en les quals, sistemàticament, el cas del carrer Sant Medir hi ha estat present. Els veïns han lamentat especialment que les denúncies que han presentat les persones lesionades a l’oficina municipal del barri no hagin arribat enlloc.

La llista de queixes dels veïns de Taialà és llarga. A banda del mal estat de la vorera del Sant Medir, els veïns protesten per la redistribució de les places d’aparcament del carrer. La reordenació ha suposat la pèrdua d’una quinzena de places per satisfer l’entrada i sortida de camions a una empresa. De fet, els veïns fa temps que expressen la seva disconformitat amb la decisió de l’Ajuntament amb cartells que són ben visibles en algunes façanes dels edificis del carrer.

Els veïns es queixen també que el parc infantil del capdamunt del carrer Sant Medir està abandonat i necessita una actuació de manteniment amb urgència. També en aquesta zona, les darreres pluges van provocar una esllavissada de pedres sobre diversos cotxes aparcats a la banda que no està urbanitzada. Són dos exemples que s’afegeixen a la brutícia i l’acumulació de deposicions de gos al parc de la riera Rimau o les dificultats de pas, a causa del glaç i la gebrada, en quatre dels cinc ponts de la riera Bullidors.

Cap d’aquestes queixes no ha estat atesa per CiU. És més, el regidor Alcalà va admetre al programa Veïns de Televisió de Girona, emès el dijous 5 de febrer, que l’arranjament del carrer Sant Medir, entre d’altres, no estava inclòs en les prioritats del govern de la ciutat. Taialà és un exemple de com es desatén un barri en una ciutat. No és comprensible que el govern municipal s’espolsi la responsabilitat quan és interpel·lat per la situació del carrer Sant Medir. No es pot dir que el mal estat d’una vorera és culpa d’un altre govern quan fa gairebé quatre anys que no s’hi actua.


Publicado

en

,

por