Grup Municipal PSC

Sílvia Paneque: “és hora de tornar la normalitat a Girona, en aquests moments greus, és més important que mai”

L’Agrupació dels socialistes de Girona exigeix a l’alcaldessa Marta Madrenas que, en aquests moments gravíssims, sàpiga estar al costat de la democràcia i doni suport a Mossos d’Esquadra com a policia democràtica

La portaveu del PSC a Girona, Sílvia Paneque, exigeix a l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, a donar suport a Mossos d’Esquadra davant dels gravíssims fets succeïts, ahir, a la ciutat. La socialista considera que Madrenas és una de les principals responsables d’alimentar els comportaments antisistema. Però que, en aquests moments quan encara és possible rectificar, recuperar un paper institucional i contribuir a la pau social serien qüestions que la ciutat espera i necessita. Els socialistes expressem el nostre ple suport a Mossos d’Esquadra en la seva feina de garantir la seguretat i tranquil·litat ciutadana.

“Una situació com la que es va viure el passat dia 6 de desembre a Girona, és la contradicció més absoluta amb l’esperit de la Constitució, on persones amb ideologies ben diferents varen fer esforços descomunals, perquè els carrers sempre fossin de tothom”, ha declarat Sílvia Paneque. A més, ha volgut afegir que “Girona ha estat una ciutat clau per a la construcció de la Catalunya democràtica, on les cristal·litzacions nacionals més importants s’han portat a terme en període democràtic. L’alcaldessa té el deure de defensar una policia democràtica i indicar el conjunt de la ciutadania que els carrers són de tots”, ha conclòs Paneque.

L’Agrupació dels socialistes de Girona ha expressat conjuntament la seva enorme preocupació per als desordres inaudits que es van viure aquest dijous i la situació encara s’agreuja més quan l’alcaldessa i el president de la Generalitat responsabilitzen directament els Mossos d’Esquadra sense cap investigació prèvia. Els socialistes recorden que la independència policial i la defensa de l’ordre democràtic encomanat és del tot imprescindible en qualsevol país democràtic, i que ingerències polítiques en aquest ordre de coses són inadmissibles.

“Ja n’hi ha prou que apareguin arguments raonables per justificar comportaments inadmissibles. El feixisme se’l combat des del compromís a les institucions democràtiques i a les funcions encomanades a l’Ajuntament per les màximes lleis que els catalans i catalanes ens hem donat a nosaltres mateixos”, ha declarat Paneque. “El que està passant és que uns objectius polítics d’alguns serveixen per maldar un dia i un altre contra el sistema democràtic. I, això, precisament això, és el que està utilitzant el feixisme per intentar-lo enderrocar des d’una altra posició ideològica antagònica. En aquest context, la resposta política ha de ser netament de defensa institucional a l’Ajuntament de Girona de l’actual sistema democràtic”, ha conclòs Paneque.

Els socialistes de Girona també lamenten que en el Plenari de Girona hi hagi forces antagòniques que han participat de l’espectacle lamentable viscut ahir a la ciutat. Des de CiU a la CUP, fins a Ciutadans i el Partit Popular tenen responsabilitats directes en un enfrontament que ha anat massa enllà des de ja fa molt de temps. Fa just un mes, els partits independentistes es varen negar a parlar en una moció populista de Ciutadans, mentre que en el plenari de dilluns vinent en presenten fins a tres que no tenen res a veure amb les responsabilitats encomanades que tenen com a regidors de l’Ajuntament i que es fonamenten en raons absolutes i emocionals que fan tot el contrari a animar el correcte diàleg institucional.

Grup Municipal PSC
Grup Municipal PSC

Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: