Volem que la ciutadania participi de l’ordre i la composició de la llista a les municipals

Des del PSC de Girona confeccionarem l’ordre i la composició de la llista a les eleccions municipals del mes de maig vinent a través d’una votació oberta a la ciutadania, el proper mes d’abril. El nou sistema, aprovat per l’assemblea de l’agrupació ahir dimecres 11 de març, suposa un canvi substancial en la manera d’escollir els representants socialistes a l’Ajuntament. Com a primera cap de llista del partit escollida a través d’unes eleccions primàries a Girona vull complir un dels compromisos que vaig expressar el dia de la meva proclamació com a candidata. Juntament amb la resta de compromisos que vaig adquirir aquell dia com la limitació de mandats o la limitació de sous i càrrecs pels representants polítics. Escollir la llista a través d’unes eleccions, en les quals hi podran participar totes les persones que creguin en el projecte socialista a la ciutat de Girona, és també una decisió de coherència a favor de l’aplicació de nous sistemes, democràtics i transparents, en les principals decisions de la nostra organització”.

El debat a l’assemblea a l’entorn d’aquesta qüestió va ser llarg i profund, però aquest nou repte per al PSC representa l’essència del procés és consultar de manera vinculant la ciutadania. Forma part d’un autèntic compromís de regeneració política. El lideratge només és vàlid quan es guanya democràticament.

Encetem, doncs, un procés de deliberació, obert a la ciutadania, a través del qual la família socialista podrà posar en comú les seves propostes. Estem en el moment zero, que comença demà mateix. L’Agrupació tindrà en consideració valors de gènere, tal com obliga la legislació vigent, coneixement, edat i presència als barris dels candidats, que seran en qualitat de compromís dels ciutadans. Els noms que acreditin el seu compromís amb els valors del projecte socialista tindran ocasió d’exposar les seves propostes en una jornada en la qual tots els candidats tindran les eines suficients i adequades per a la difusió de les seves idees. El procés culminarà amb la votació per escollir els components i l’ordre de la llista. Els socialistes tenim la voluntat de fer aquest procés de manera democràtica, amb un continu diàleg.

Tinc motius ideològics i personals per assumir el compromís i el repte de confeccionar la llista dels socialistes de manera oberta i participativa, perquè la crisi de confiança en la política exigeix prendre decisions de coratge a favor de la regeneració. Jo personalment no hauria pogut ser candidata a la ciutat de Girona, si no hi hagués hagut un reglament intern dels socialistes que permet la possibilitat de primàries per escollir l’alcaldable a Girona.