Sílvia Paneque: “El ciclisme és una oportunitat estratègica per Girona i l’Ajuntament hi ha d’apostar, tenir un paper actiu i garantir un bon encaix en el dia a dia de la ciutat”

El grup socialista està alarmat per la falta de lideratge de l’Ajuntament davant del fenomen que Girona s’hagi convertit, de manera espontània, en una ciutat d’atractiu per a ciclistes a l’àmbit internacional

La portaveu socialista a l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, considera que “el ciclisme és una oportunitat estratègica per a Girona i l’Ajuntament hi hauria d’apostar fermament, tenir un paper actiu que no ha tingut fins ara i, a la vegada, garantir un bon encaix en el dia a dia de la ciutat i una bona convivència dels ciclistes amb els gironins”. El grup socialista està alarmat per la falta de lideratge de l’Ajuntament davant l’auge del ciclisme a la ciutat i la capacitat d’atracció  internacional.

Paneque ha recordat que en els darrers anys Girona s’ha convertit en una ciutat d’atractiu mundial en el món del ciclisme. La ciutat s’ha consolidat com a centre d’atracció de persones aficionades a aquest esport i de professionals que hi estableixen el seu domicili habitual i l’utilitzen com a base per al seu entrenament. “L’afluència de gent a Girona atreta pel ciclisme és extraordinària i la seva influència en el desenvolupament d’alguns sectors de la ciutat és decisiva. Però és una realitat que no ha tingut un impuls públic amb visió  de futur i de creixement”, ha valorat Paneque.

La portaveu socialista considera preocupant que el fenomen s’hagi desenvolupat sense que al govern municipal hi hagi consciència de la magnitud de l’oportunitat, d’una banda, i de la responsabilitat, de l’altra. “La realitat és que no hi ha ni una regulació específica, ni molt menys una planificació; ni tampoc no s’han dissenyat polítiques públiques per a la creació d’un escenari favorable que ens permeti aprofitar les múltiples oportunitats que proposa el ciclisme”, ha explicat Paneque. En aquest sentit, Paneque considera que “difícilment hi ha coherència entre acollir a Girona una fira amb l’envergadura  de la Sea Otter Europe -que no té un esdeveniment comparable enlloc- i en canvi no tenir una xarxa d’equips de base, instal·lacions, un velòdrom o espais clarament definits per fer triatló, per citar quatre exemples”. Seguint en la mateixa línia, l’edil socialista hi afegeix la possibilitat d’acollir etapes de la  Volta a Espanya, la Volta a Catalunya o el Tour de França, del qual Girona ja va ser lloc de sortida de la sisena etapa de l’edició de 2009 i de fer campanyes de publicitat internacional.

Paneque ha assenyalat que també s’ha de tenir en compte que l’arribada massiva de ciclistes amb un alt nivell econòmic ha generat un trasbals en els preus del lloguer a causa de l’alta capacitat econòmica de les persones que han arribat, i un increment en els preus d’alguns restaurants i cafeteries enfocats al mercat ciclista. Segons Paneque, “aquests fets ens tornen de nou al fet que el protagonisme de l’Ajuntament és cabdal per assegurar que el creixement del ciclisme a Girona s’adapta a les condicions naturals de la vida de la ciutat, per garantir la convivència del ciclista i el vianant i per generar oportunitats que beneficiïn al conjunt dels gironins”.


Publicado

en

por

Etiquetas: