El PSC de Girona denuncia que el govern ha hagut de renunciar a 630.000 euros d’una subvenció a la Casa Pastors per no haver pogut justificar aquest import

Els socialistes lamenten el retorn dels  630.760,18 € a la Generalitat, d’una subvenció ja atorgada, destinats a les obres de reforma i adequació de la Casa Pastors com a seu del futur Museu d’Art Modern i Contemporani de Girona

Els socialistes de Girona han denunciat que el govern Madrenas ha hagut de retornar 630.760,18 € a la Generalitat per una subvenció ja concedida perquè no ha pogut justificar les despeses per aquest import. El 27 de febrer de 2019 el Consell d’Administració de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) de la Generalitat va aprovar la concessió d’una subvenció exclosa de concurrència pública a l’Ajuntament de Girona, per a l’adequació de la Casa Pastors com a sala expositiva del Museu d’Art Modern i Contemporani de Girona, per import de 800.000 €, distribuïts en tres anualitats, 2018, 2019 i 2020.

La regidora socialista Mònica Ferrer ha explicat que “un cop acabat el termini d’execució del projecte, l’Ajuntament només ha estat capaç de justificar despeses per valor de 169.239,82 €. La manca d’execució del projecte, ha provocat la pèrdua de la part de la subvenció concedida que no s’ha utilitzat: és a dir 630.000 € i escaig, per un dels projectes culturals més reivindicats pel consistori actual per a la ciutat. A més, la renúncia d’aquests diners implica la devolució de quantitats per bestretes rebudes que cal donar de baixa de partides municipals.

Els socialistes han volgut recordar que aquesta situació no és la primera vegada que passa. El mes d’agost de l’any 2018, el govern de la ciutat va renunciar a 145.843,08 € corresponents a la part que no va poder justificar de la subvenció de 300.000 € concedida l’any 2017, també per l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural per a la redacció del projecte d’adequació de la Casa Pastors. A aquesta quantitat, uns mesos després, s’hi van afegir 1.860,91 € que el Consell d’Administració de l’OSIC va requerir a l’Ajuntament en qualitat d’interessos de demora.

“És evident que tant la situació generada per la crisi de la Covid-19, com les mateixes característiques històriques i patrimonials de l’edifici, que han obligat a aturar les obres en diverses ocasions per a realitzar excavacions arqueològiques, o, fins i tot, per a garantir la seguretat de les mateixes excavacions, han dificultat l’execució del projecte en els terminis establerts en les condicions inicials. La llei de subvencions permet la renegociació d’aquestes condicions, inclosos els terminis d’execució i justificació, per evitar les renúncies i, per tant, la devolució de les subvencions. Lamentem que no s’hagi previst. I no podem més que denunciar que, de nou, la paràlisi del govern i la manca d’execució dels projectes, hagi provocat una pèrdua de quasi 800.000 euros a la ciutat“ ha conclòs Ferrer.

Mònica Ferrer

Publicado

en

,

por

Etiquetas: