El PSC impulsa acords en habitatge, reformes en l’espai públic i polítiques de gènere i LGBTI

Algunes de les inversions que votaran favorablement al ple són la compra de 12 habitatges, els projectes del pont Carme-Montilivi, passera Mas Ramada-Creueta i reforma carrer del Carme des del cementiri al pont de l’Areny i l’arranjament de la Plaça Pallach entre altres

La portaveu del PSC a Girona, Sílvia Paneque, ha explicat que senten una preocupació greu per la situació a Girona. Han explicat que les dades de tancament de locals comercials, l’atur, la pèrdua de qualitat de l’espai públic i la inseguretat no conviden a ningú a l’optimisme. A més, valoren que ha estat una mala aposta la de voler governar en minoria i, això, ha comportat que la ciutat de Girona es trobi avui en una situació molt dolenta. La situació de degradació pensen que inclou el fet de governar amb uns pressupostos d’abans de la pandèmia que no tenen res a veure amb la situació actual i que varen ser votats en contra per un dels membres de l’actual equip de govern. És per aquestes raons que el grup del PSC donarà “suport a algunes mesures concretíssimes i volem saber-ne l’evolució perquè, avui, som encara molt lluny de poder tenir confiança en el govern de Girona”, ha explicat Sílvia Paneque.

El PSC donarà suport a la compra de 12 habitatge per tempteig i retracte per un import inferior al que suposaria la seva construcció de protecció oficial i distribuïts a diferents zones i barris de la ciutat. Els socialistes donen molta importància a classificar de manera rigorosa quins són els habitatges que seran comprats, quins preus tenen i quins usos poden aportar a l’habitatge públic de la ciutat de Girona, perquè el govern de Girona va comprar 5 habitatges per 466.705€ a dit durant l’estat d’alarma, i el PSC va criticar l’operació pel seu cost per a la butxaca de la ciutadania. El PSC considera que és important per a Girona ampliar les polítiques d’habitatges i creu que és raonable tenir 12 habitatges, amb 684,55 metres quadrats totals i 57 metres quadrats de mitjana per pis, amb un cost de 887.635,86€ total. Els socialistes també troben oportú que els pisos siguin a diferents barris de la ciutat com Taialà, Domeny, Pont Major, Palau, Sant Narcís o Barri Vell.

El PSC ha aconseguit el compromís també que l’Ajuntament de Girona actuarà de manera subsidiària per salvar i reformar els pisos de Sant Joan Bosco, que es troben en risc al de despreniments i amb problemes d’aluminosi des de fa mesos.

El PSC també ha aconseguit que s’incorpori l’inici de la reforma de tot l’espai públic de l’entrada de Girona pel carrer del Carme dels diferents barris del sector est de Girona. Sílvia Paneque ha recordat que els socialistes porten una dècada demanant que s’actuï a les entrades de la ciutat. La passera de l’Onyar porta setmanes tancat al pas de persones. Aquesta inversió, considera la socialista, ha d’estar vinculada a “un projecte global de transformació i de progrés per al carrer del Carme”. Aquest projecte ha d’incorporar el carril bici, tenir voreres més amples i noves connectivitats amb ponts entre Mas Ramada i la Creuheta, Vista Alegre i Montilivi i la reforma del pont de l’Areny. El projecte global ascendeix a 120.000€ i ha de donar una visió global de reforma d’aquesta zona que s’haurà d’executar en els propers anys. Amb aquest acord, el PSC vol anar més enllà de les actuacions menors, desconnectades i mancades de visió global, per anar a actuacions de mirada llarga i que suposin transformacions reals en termes urbanístics, socials, econòmics i de mobilitat.

El PSC també ha mostrat satisfacció moderada, a l’espera de constatar la realització del projecte, per haver aconseguit que s’iniciï la reforma del Parc Mas Masó, tal com la varen pensar i dissenyar els veïns i veïnes de Can Gibert i Santa Eugènia. “Lamentablement, aquest projecte havia estat donat de baixa, però ara pren força de nou i ens n’alegrem per aquests barris, que han perdut qualitat de vida aquests últims anys, i que compten amb la força, la intel·ligència i l’empenta per ser un actiu de ciutat si hi donem oportunitats reals”. Aquest nou espai donarà resposta a les demandes veïnals i a la pràctica de l’skate, que té encara poques zones adequades a la ciutat.

La portaveu també ha explicat que el PSC farà possible la finalització de la Plaça Pallach a l’Eixample amb l’acord que ha arribat amb el govern de Girona. La portaveu Sílvia Paneque ha dit que els barris del centre de Girona han patit una mancança estructural d’inversions aquests últims anys i que han estat molt afectats per la crisi derivada de la pandèmia. La Plaça Pallach a l’Eixample ha estat definit per a Sílvia Paneque “com un espai clau de trobada i comerç i que, a més a més, necessita la reforma també per criteris de seguretat  després de la caiguda parcial del badalot”.

Finalment, el PSC de Girona està orgullós de poder portar a terme l’adequació d’un nou espai per les entitats que treballen en favor dels drets del col·lectiu LGTBI a la ciutat i contra tot tipus de discriminacions per raó sexual i ha obtingut, a més a més, el compromís de tenir Pla d’Igualtat i Pla de polítiques LGTBI després de l’estiu. Sílvia Paneque ha lamentat la manca d’impuls a la diversitat d’aquests últims dos any. “Hem de lamentar que l’últim pla d’igualtat de la ciutat es va elaborar al 2016 i finalitzava al 2019. Fa doncs més d’un any que Girona no te cap mena de direcció política en l’àmbit de la igualtat de gènere”.

D’esquerra a dreta, els regidors socialistes Jordi Calvet, Sílvia Paneque, Joan Antoni Balbín, Bea Esporrín, Mònica Ferrer i Quim Ruhí.