El PSC de Girona proposa que els escolars de la ciutat apadrinin espais públics, participin en la construcció conjunta de la ciutat o proposin arreglar espais col·lectius de barri

El PSC de Girona presenta una moció al ple ordinari de maig en el marc de “Girona, ciutat educadora” on els alumnes de la ciutat tinguin un paper actiu a l’hora de preservar espais o transformar-lo amb la seva participació.

El PSC de Girona presentarà una moció el proper dilluns amb una proposta educativa de participació ciutadana dirigida als escolars de la ciutat. El nom amb què es presenta és “Apadrinem Espais Públics. “Amb aquesta proposta pretenem donar veu a una part de la ciutadania que normalment no pot fer-ho, i que són ciutadans de ple dret que poden aportar tant idees per solucionar els problemes del seu entorn com per participar en la senyalització, neteja o retolació històrica” ha explicat la portaveu dels socialistes Sílvia Paneque.

Aquest projecte permet un procés d’aprenentatge i arrelament a la ciutat des de petits, on intervindran l’escola i l’Ajuntament. “Promocionar la participació dels nens i nenes, nois i noies de la ciutat, és una oportunitat per a l’enfortiment de vincles comunitaris i la participació dels nens i joves” ha afegit el regidor Quim Rodríguez, encarregat de presentar aquesta proposta i que ja l’havia treballat quan el PSC va formar part del govern de la ciutat.

Alguns dels objectius de l’“Apadrinem Espais Públics” és la de fomentar la participació, promocionar els drets dels joves i infants, educar en el joc, millorar les competències dels alumnes i fer una ciutat per a tothom entre d’altres. ”En definitiva l’objectiu d’aquesta moció és la de fomentar que els joves i els infants coneguin la ciutat, participin en la seva construcció i en gaudeixin” ha dit el regidor Joaquim Rodríguez.

El PSC proposa que siguin diverses les àrees de l’Ajuntament que participin del projecte com educació, arxiu, patrimoni i UMAT. I que durant el curs escolar 2018-2019 ja es faci una prova pilot amb la participació d’un grup escolar d’un institut públic de la ciutat. Els centres educatius que vulguin participar del programa hauran d’enviar les propostes de millora durant el primer trimestre del curs escolar per incloure les millores del mobiliari urbà o bé incorporar en els pressupostos municipals aportacions per complementar i millorar espais públics.

Aquest projecte dona a conèixer als nens i nenes millor la ciutat i els hi permet contribuir a arreglar un espai públic concret (amb el compromís de l’Ajuntament a intervenir-hi quan es demandin millores a realitzar) o bé a recuperar nous llocs de memòria. És una manera que en d’altres ciutats ha contribuït a què els nens i joves després es comprometin en la construcció contínua de la ciutat. Alhora que és una manera de fer que entén la ciutat com una construcció col·lectiva de tots i totes, que comença ja amb una perspectiva d’un nen que està formant-se com a ciutadà o ciutadana.


Publicado

en

, , , ,

por

Etiquetas: