Silvia-Paneque

Sílvia Paneque diu que els estudiants de l’Ermessenda s’han de quedar al Cartañà mentre la Generalitat fa el nou Institut a Girona

El grup PSC-Girona pel Canvi considera que hi ha una gran majoria al Plenari de Girona que donaria suport a aquesta decisió

«Els estudiants de l’Ermessenda s’han de quedar al Cartañà i el govern de la Generalitat ha de fer el nou institut tan aviat com sigui possible», ha dit Sílvia Paneque. Tal com ha recordat el Bisbat, el 2014 es va arribar a l’acord perquè les classes de l’Institut Ermessenda s’ubiquessin a l’edifici Cartañà, a canvi d’un lloguer per sota del preu de mercat condicionat pel nombre d’estudiants del centre. Sílvia Paneque ha dit avui que comparteix la preocupació de les famílies per la situació d’incertesa en què es troben i recorda que l’educació és «una qüestió clau» per a la vida d’un jove. Per aquesta raó demana que l’Ajuntament de Girona tingui una «opinió decidida i clara» que, segons la portaveu del grup PSC-Girona pel Canvi, garanteixi, tant que l’alumnat continuï ubicat al Cartañà, com una millora de les instal·lacions de Can Prunell, on hi ha part de l’alumnat, mentre la Generalitat no construeix el nou institut; i, al mateix temps, que el govern municipal sigui persistent i exigent amb la Generalitat perquè Girona tingui aquest nou institut, que fa massa temps que s’espera.

Sílvia Paneque, que és Diputada del PSC al Parlament a Catalunya, ha informat que, en totes les negociacions dels pressupostos, el grup que lidera Salvador Illa ha inclòs sempre una partida per al nou institut. Això no obstant, el govern de Pere Aragonès no ha mogut fitxa i Girona s’ha quedat més d’una dècada a l’espera d’aquesta inversió. «Han estat uns anys en què la gestió del dia a dia no ha estat el més important i, per això, ara se’ns ha acumulat la feina». Efectivament, l’informe PISA ha donat uns resultats molt dolents a l’educació a Catalunya.  Paneque considera que «el govern de la Generalitat hauria pogut fer inversions que no ha fet i això al final afecta els resultats de l’alumnat». Així, la portaveu del grup municipal, ha recordat que ningú no pot negar que aquesta inversió pendent constitueix un deute amb Girona i que no tenir l’institut és un problema real tant per l’Ajuntament com per les famílies.

«A curt termini, les famílies han de tenir la seguretat que els seus fills i filles podran fer classe al Cartañà». Sílvia Paneque s’ha mostrat així de taxativa sobre aquesta qüestió, que ha estat motiu de picabaralla entre els socis de govern de Guanyem-CUP, d’una banda, i de Junts i d’ERC, de l’altra. Novament, la gestió de l’ordre quotidià ha fet que els socis de govern entressin en contradicció. En aquest cas concret, Junts i ERC han expressat el seu malestar perquè Queralt Vila, regidora de Guanyem-CUP, va afirmar que existia un informe jurídic que impedia que els estudiants de l’Ermessenda continuessin a l’edifici Cartañà. La realitat expressa ara que sembla que aquest informe no existeix. «No és la primera vegada que aquest govern de tres s’amaga darrere d’un informe. Existeixi o no aquest informe, que això és cosa dels tres partits, insisteixo que és una qüestió política i que l’alcaldia hauria de tenir el criteri clar perquè els estudiants es quedin al Cartañà i hauria de ser tan exigent com es pugui amb la construcció del nou institut».


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: