Sílvia Paneque: “La ciutat de Girona necessita un govern fort i capaç. L’actual, o no avança o ho fa a empentes i rodolons”

La portaveu del PSC a l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha manifestat que Girona necessita un govern que es responsabilitzi de la pròpia gestió i que sigui capaç de tenir majoria per enfortir Girona en un moment que és el pitjor que ha viscut Girona en democràcia

La portaveu dels socialistes de Girona, Sílvia Paneque, ha lamentat que “Girona es trobi en la pitjor situació que ha viscut en democràcia” i que el govern “o no avança o ho fa a empentes i rodolons”. La regidora ha lamentat que mesos després que s’hagi anunciat el nou acord de govern entre JuntsxCat i ERC no han aconseguit aprovar ordenances, pressupostos ni el nou contracte de neteja. “El Pla de Mobilitat i el Pla d’Igualtat estan caducats fa mesos i els Plans Especials estan absolutament aturats. El Pla Local d’Habitatge és una promesa de fa anys. I no se’n sap res dels Pressupostos Participats”. La portaveu creu que “és necessari rectificar: es va presentar un nou govern a setembre, que de moment només ha blindat el propi govern, sí, però el rumb de la ciutat no ha fet més que empitjorar”.

La proposta presentada pel govern de l’Ajuntament de Girona ha estat contestada per Sílvia Paneque. “És un succedani petit per no presentar pressupostos. Seria un gravíssim error històric permetre-ho”. Ha comentat que han portat un pla d’inversions parcial, “una sèrie de desitjos, enlloc de comprometre’s amb un pressupost seriós”. Enfront de les dificultats del teixit econòmic i cultural de la ciutat, ha demanat que el govern té el “deure de presentar pressupostos”. Aquest és el marc adequat, segons la socialista, perquè “el govern defineixi amb claredat les línies de futur que té per a la ciutat i les inversions en el seu sentit complet per a Girona”. Els nou punts que l’equip de govern ha portat al Plenari de Girona són “un calaix de sastre, sense ordre ni concert per aprovar les inversions de capítol sense la porta del darrera i, així, renunciar a presentar pressupostos”. Per això, la socialista ha manifestat que “Girona hi perdrà, si enlloc de pressupostos, utilitzem inversions parcials sense força de transformació social i econòmica”.

La portaveu, Sílvia Paneque, també ha lamentat que el govern de Junts x Cat ha tingut el suport en moltes ocasions per part de grups de l’oposició, però que el problema ha estat que després no executen les partides pressupostades. Han recordat que han desaparegut els 2 milions d’euros compromesos a l’últim pressupost amb cultura, la inversió de 850.000 euros per la Biblioteca de la Casa de Cultura, avui, no existeix i havia estat pressupostada com a inversió plurianual el 2020. Tampoc no hi són els 250.000 euros d’accés al carrer de Torre Gironella; ni els 440.000 euros al projecte accés sud-cruïlla del tenis; ni els 480.000 euros del carrer del Carme; ni els 595.000 euros de la Punta del Pi; ni tampoc la fase 2 de la vorera Cassià Costal de 300.000 euros. El grup municipal del PSC considera que, en aquestes condicions, és impensable que l’equip de govern aconsegueixi la confiança necessària per a nous acords i, per això, li demana que “executi d’una vegada, enlloc de fer nous anuncis i acumular diners en partides que no es transformen en realitat”.

La conseqüència d’aquesta manera de fer, ha denunciat la portaveu dels socialistes, és que Girona ha acumulat 27 milions d’euros en romanents pendents d’executar. A l’agost, n’hi havia 25 i gairebé 5 mesos després en són 27, segons dades oficials de la pàgina web de l’Ajuntament de Girona. En romanents en Centres Cívics, 120.000 euros; en escoles, 75.000 euros; en Pla de Pintura, 140.000 euros. Davant d’això, Sílvia Paneque considera imprescindible que el govern de Girona faci realitat alguns dels projectes que ha aprovat aquests anys i que compleixi amb els acords del Plenari, estan convençuda que això “generaria confiança en un moment on fa més falta que mai a favor de la ciutat”.

Sílvia Paneque