Sílvia Paneque lamenta que Girona continuï aturada i sense projectes il·lusionants en l’equador del mandat i adverteix que, en un entorn competitiu, “no avançar és recular”

Dos anys després de l’inici del mandat, el grup socialista a l’Ajuntament fa un balanç negatiu de la gestió de la ciutat per part de l’equip de govern. La portaveu socialista, Sílvia Paneque, ha explicat que el pacte entre Junts i ERC no ha aportat res. “Hem de concloure que hi ha una paràlisi absoluta en el govern, que no s’ha posat sobre la taula cap projecte il·lusionant per a la ciutat i que als plens ens arriben acords de mínims que no suposen cap transformació important per a Girona”, ha explicat Paneque. “Per tant, hem de constatar que aquest pacte entre Junts i ERC impedeix més que no aconsegueix: és a dir, ha impedit que hi hagués una alternativa al govern, però no ha aconseguit ni una majoria sòlida ni projectes sòlids per a la ciutat”, ha afegit.

Paneque ha assenyalat que també es compleixen 10 anys de governs convergents a la ciutat -sota les seves diferents denominacions- i que “en aquest temps no hi ha hagut cap idea clara sobre la ciutat de Girona, no hi ha un sol projecte que pugui ser descrit com a consolidat amb èxit en aquests anys”. La portaveu socialista ha contraposat aquesta etapa dels darrers 10 anys amb l’etapa socialista, quan es va articular primer un projecte de conservació i de posar en valor el patrimoni de la ciutat de Girona i més tard es va tirar endavant el projecte de Girona, ciutat educadora.

Per al grup socialista, la falta de projecte que es ve notant els darrers anys es fa encara més greu en l’entorn actual. “En aquests moments en què acumulem les crisis, sanitària, econòmica i social, no avançar és recular, perquè el nostre entorn és competitiu”, ha sentenciat Paneque.

La portaveu socialista ha lamentat la falta de lideratge de l’alcaldessa en l’àmbit municipal. També ha assenyalat que hi ha reformes urbanístiques que porten un retard d’anys, com ara la reforma del carrer Barcelona, la Central del Molí, la Casa Pastors, el projecte Quatre Rius i una sèquia o el  Pla Especial de les Pedreres, aprovat i immediatament aturat i sense desenvolupar, per citar-ne només alguns.

Sílvia Paneque també ha considerat “inajornable liderar la lluita contra la crisi provocada per la pandèmia” i per això ha lamentat el fet que no hi hagi notícia de cap projecte per aprofitar els fons Next Generation de la Unió Europea. “Estem en un moment de canvis intensos en el nostre entorn europeu; caldria posicionar-se de la manera més competitiva i socialment justa possible i avançar en les transformacions que ens proposen tant des d’Europa com en el nostre entorn”, ha advertit.  

Els regidors del grup socialista Bea Esporrín, Mònica Ferrer, Quim Ruhí i Joan Antoni Balbín han fet també balanç de diverses àrees i han reclamat solucions per als problemes de seguretat, la segregació escolar, millores en promoció econòmica, finalització dels projectes culturals encallats, millor gestió municipal i més tasca de promoció econòmica, entre altres aspectes.

Roda de premsa de balanç dels dos primers anys de mandat

Etiquetas: