El PSC de Girona demana que es torni a posar una entrada social per a la piscina de la Devesa

Als socialistes els preocupa l’ús dels rius i de les fonts per refrescar-se que fan alguns ciutadans, per la falta de condicions i per la seva perillositat

El PSC de Girona reclama que l’Ajuntament faci els passos necessaris per tornar a establir un preu social per gaudir de la piscina de la Devesa, com a mesura necessària per donar opcions a les famílies amb ingressos més baixos, que no es puguin permetre els preus actuals.

Des del grup socialista hem vist amb preocupació les imatges que s’han publicat aquesta setmana de joves i nens banyant-se en una font del Parc Central”, ha explicat el regidor socialista Jordi Calvet. La situació encara és més greu en haver-se produït abans d’ahir la mort d’un home que es banyava al riu Ter.

Per al regidor socialista és important que des de l’Ajuntament es donin opcions pel bany a tots els ciutadans. Això, però, esdevé una veritable necessitat quan a l’estiu hi ha onades de calor que fan que els que no poden pagar l’entrada a una piscina busquin solucions no recomanables des del punt de vista de la seguretat. “Entenem que hi ha sectors de la població que no poden accedir a les piscines, pel seu cost, i s’han de donar opcions i solucions que evitin l’ús d’indrets que no compleixen amb les mesures de seguretat, salubritat i vigilància que aporta una piscina”, ha afegit Calvet.

Calvet ha recordat que fa 4 anys un nen de 10 anys va morir ofegat quan es banyava en una de les basses de les Hortes de Santa Eugènia i que també l’estiu passat van circular per les xarxes socials imatges d’un grup de persones banyant-se a l’Onyar, a l’entrada de la ciutat. “A més de basses i rius, també l’ús de les fonts és molt perillós: ni tenen l’arquitectura ni la fondària necessària, ni l’aigua preparada, ni cap sistema de vigilància, de manera que seria molt fàcil que hi hagués accidents”, ha manifestat el regidor socialista. En aquest moments el preu per fer ús de la piscina descoberta de la Devesa és de 7 euros per als adults i de 5 euros en la modalitat juvenil. “Són uns preus que resulten massa cars, tant en el cas que hi hagi diversos infants en una llar com en el cas que es vulgui repetir diversos cops per setmana. Una família amb dos infants que vulgui anar-hi un sol cop a la setmana ja es gastaria com a mínim 68 euros al mes, suposant que només acompanyés als nens un adult ”, ha explicat Calvet.

Sílvia Paneque i Jordi Calvet

Etiquetas: