El PSC de Girona creu imprescindible que s’apliqui ja la taxa als pisos buits

Els socialistes de Girona van deixar tots els tràmits llestos per aplicar la taxa als pisos buits abans de ser exclosos del govern de la ciutat.

El PSC de Girona demana al govern de la ciutat, liderat per Marta Madrenas, que apliqui la taxa a pisos buits que ja estava a punt d’instaurar-se quan els socialistes gironins van ser exclosos del govern. “Ja fa 7 mesos que vam deixar tot llest per aplicar la taxa als pisos buits de grans tenidors a la ciutat i a dia d’avui encara no s’ha fet res. Mentrestant, a la ciutat de Girona el mes passat d’abril es varen atendre més de 22 casos de desnonaments que a data d’avui esperen solució” ha dit la portaveu dels socialistes Sílvia Paneque.

El PSC de Girona recorda que l’Ajuntament ha de donar resposta als problemes derivats de l’exclusió residencial i critica que el govern no utilitzi totes les eines que tenen a disposició per fer polítiques d’habitatge. “Durant la nostra responsabilitat al govern vam buscar alternatives legals per integrar prop de 200 pisos al parc social de l’Ajuntament mitjançant la negociació amb bancs i grans tenidors. El resultat palpable de que l’habitatge havia estat una de les nostres prioritats al govern” ha explicat la regidora Sílvia Paneque.

 

Durant els 19 mesos que el PSC va estar al govern de la ciutat, es van posar en marxa diverses accions en matèria d’habitatge com iniciar les sancions a grans tenidors, obrir expedients a l’expropiació temporal d’ús a entitats financeres o la cessió temporal de l’ús d’immobles que van permetre l’obtenció de 200 pisos buits al parc social de l’Ajuntament i d’altres com el protocol d’ocupació, ajudes al lloguer, ampliar el projecte escales segures o establir com a servei públic l’Oficina Municipal d’Habitatge (OMH) que van permetre millorar les polítiques d’habitatge de l’Ajuntament.

La portaveu dels socialistes a Girona, Sílvia Paneque, està convençuda que la situació de l’habitatge a la ciutat no ha deixat d’empitjorar en els últims anys. “No hi ha hagut voluntat per part del govern de Convergència i Unió de tenir un paper actiu a l’habitatge a la ciutat. Les grans perjudicades són les classes mitjanes i treballadores”, ha dit Paneque. En aquests moments, a Girona hi ha problemes tant de famílies treballadores amb problemes d’habitatge, com també de comunitats afectades per ocupacions amb comportaments delictius.

Els socialistes varen iniciar una intensa labor per trobar solucions per viure bé a Girona per mitjà tant d’actuar quan hi havia casos problemàtics d’ocupacions, com també trobar solucions per a famílies vulnerables i es va aconseguir més de dos-cents habitatges en 19 mesos. “La problemàtica dels pisos turístics ha acabat empitjorant la situació, perquè l’aposta de Convergència i Unió per aquest tipus de negoci, ha tingut la conseqüència directa de pujar els lloguers i, per tant, de dificultar viure als veïns de Girona a la ciutat”, ha conclòs Paneque.


Publicado

en

, ,

por