El PSC de Girona veu absolutament insuficient que el govern hagi gestionat només 3 pisos d’emergència des del novembre

La portaveu del grup municipal socialista, Sílvia Paneque, va preguntar al ple de maig sobre l’aturada sobtada d’una política d’habitatge seriosa i social a Girona.

El PSC de Girona lamenta que en els darrers 7 mesos el govern de la ciutat no hagi estat capaç de prioritzar les polítiques socials al consistori. “És molt preocupant i absolutament insuficient que en només 7 mesos el govern de CiU hagi aconseguit 3 pisos a la mesa d’emergència d’habitatge, només a l’abril va haver-hi 22 famílies desnonades a la ciutat que esperen una resposta per part del govern” ha afegit Paneque.

Durant l’any i mig que els socialistes van estar al govern es va ampliar el parc social d’habitatge de l’Ajuntament en gairebé 200 pisos. Una part d’aquests provenien de la mesa d’emergència, altres de la negociació amb entitats bancàries i grans tenidors i una altra de la compra d’habitatges exercint el dret de les administracions al tempteig i retracte. També es van iniciar els expedients per l’expropiació temporal d’ús a entitats financeres o la cessió temporal de l’ús d’immobles que van permetre al consistori que cap cas que arribés a les oficines municipals d’habitatge o drets socials es quedés sense alternativa per no tenir sostre.


Els socialistes gironins adverteixen que l’aturada a l’àrea de Drets Socials per part del govern de Convergència i Unió, que està sota el paraigua de l’àrea d’alcaldia i per tant és directament responsabilitat de l’alcaldessa, Marta Madrenas, està tenint conseqüències dures per a la gent més vulnerable. “D’ençà que els socialistes vam ser expulsats del govern la taula d’Habitatge no s’ha reunit ni una sola vegada. En preguntar-li a la regidora Eva Palau al ple quan tenia previst convocar-la de nou, ni ens ha contestat. Aquesta és la seva resposta davant l’exclusió que viuen moltes famílies a la ciutat de Girona” ha explicat la portaveu socialista, Sílvia Paneque.

Taxa de pisos buits

El PSC de Girona va demanar al govern de la ciutat, liderat per Marta Madrenas, quan aplicaria la taxa als pisos buits de grans tenidors que ja estava a punt d’aplicar-se quan els socialistes gironins estaven al govern. “Ja fa 7 mesos que vam deixar tot llest per aplicar la taxa als pisos buits de grans tenidors a la ciutat i a dia d’avui encara no s’ha fet res. Mentrestant, a la ciutat de Girona el mes passat d’abril es varen atendre més de 22 casos de desnonaments que a data d’avui esperen solució” ha dit la portaveu dels socialistes Sílvia Paneque. La portaveu socialista, Paneque, es va mostrar oberta a col·laborar en tots aquests temes tan importants per a Girona, però alhora advertí que Girona no es pot permetre ni deixadesa ni arrogància a l’hora de governar la ciutat, sobretot en els temes que afecten els més vulnerables.


Publicado

en

, , ,

por

Etiquetas: