L’AGRUPACIÓ DEL PSC DE GIRONA MANIFESTA EL SEU REBUIG A LA SENTÈNCIA DE ‘LA MANADA

L’Agrupació del PSC de Girona manifesta el seu rebuig a la sentència que condemna a només 9 anys de presó els cinc membres del grup conegut com ‘La Manada’ pels fets ocorreguts a Pamplona durant els Sanfermines de l’any 2016.

La sentència dictada ahir per l’Audiència de Navarra determina que els fets jutjats van constituir un abús sexual i no una violació com plantejaven la Fiscalia i l’acusació particular. La víctima, una noia de 18 anys, va denunciar que havia estat intimidada i forçada pels cinc encausats, coneguts com “la manada”, per tal de mantenir sexe en grup, i va ser violada en un portal de Pamplona.

La sentència dictada per l’Audiència ha estat especialment controvertida pel seu contingut i ha generat moltíssima indignació a la societat. Ahir es va fer palesa aquesta indignació amb les diferents concentracions que es van viure a diverses poblacions del país i a les quals el PSC s’hi va sumar.

El missatge que ha rebut la societat amb aquesta sentència és molt perillós, hi ha la percepció generalitzada que aquests tipus de fets contra les dones gaudeixen de certa impunitat i no són castigats conforme la seva gravetat. Considerar els fets només un abús sexual, sense valorar cap element de violència ni intimidació, projecta una greu inseguretat per a totes les dones i noies del nostre país.

Ara com sempre, però més que mai, cal que el missatge #NoesNO sigui la insígnia dels homes i les dones que creuen en la igualtat i en la no violència. El respecte a les dones és imperatiu, i la versió dels fets plantejada per ‘La Manada’ banalitzava la violència sexual. En una societat moderna i avançada no podem permetre que els nostres joves normalitzin o minimitzin aquests tipus de delictes. La co-educació des de l’inici de l’etapa educativa d’infantil, canvis en la legislació vigent i la formació específica en aquests casos en el poder judicial han de poder evitar aquestes situacions al futur.

Girona, 27 d’abril de 2018


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: