MATÍ REIVINDICATIU, PRIORITATS PER UNA CATALUNYA SOCIAL

 

Ahir pel matí vaig participar, juntament amb altres companyes i companys del PSC de comarques gironines, a la manifestació convocada per UGT, CCOO, USOC i Unió de Pagesos per una Catalunya social.

La manifestació s’emmarca en una campanya per donar a conèixer les prioritats per garantir l’estat del benestar:

  1. Servei nacional de salut de gestió pública, universal, finançat en base a la fiscalitat progressiva i sense copagaments.
  2. Educació pública garantint el model d’escola catalana, inclusiva, que garanteixi la igualtat d’oportunitats (recursos, ratis adequades a les aules), impuls FP dual, garantir accés estudis universitaris. Rebuig a la LOMCE.
  3. Lluita contra l’atur i la precarietat laboral. Recursos destinats a les polítiques actives d’ocupació, concertació entre els agents públics i socials, negociació col·lectiva per establir relaciones laborals justes. Retirada de la reforma laboral i legislar en favor de la creació de llocs de treball estables i de qualitat.
  4. Són moltes les dades que ens indiquen situacions d’exclusió en la infància, persones amb diferents graus de dependència, pensionistes, aturats o treballadors i treballadores en situació de precarietat. Cal assegurar els serveis bàsics essencials i la renda garantida de ciutadania.
  5. Polítiques d’igualtat entre homes i dones en el mercat laboral. Oposició a l’Avantprojecte de reforma de la llei de l’avortament.
  6. Habitatge, foment del lloguer social, cessió d’ús de pisos buits propietat d’entitats financeres i garantir dació en pagament.
  7. Fiscalitat redistributiva, model productiu basat en la innovació i recerca, accés del crèdit a famílies, autònoms i pimes.
  8. Administració propera, participació ciutadana, transparència en la gestió de recursos. Rebuig a la reforma de l’administració local impulsada pel PP.
  9. Accés universal a la cultura i mantenir polítiques de cooperación.


por

Etiquetas: