El PSC de Comarques gironines inaugura el curs polític a Palafrugell amb el repte de créixer en alcaldies i regidors i que això sigui la base per fer president Salvador llla

Salvador Illa destaca la necessita d’abordar els actuals moments de complexitat amb serenitat, amb idees clares i amb determinació, tant des dels ajuntaments com des del Parlament de Catalunya

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha fet aquest vespre a Palafrugell una crida al partit per  “abordar els actuals moments de complexitat amb serenitat, amb idees clares i amb determinació, tant des dels ajuntaments com des del Parlament de Catalunya”. En un sopar que ha aplegat a 150 militants per celebrar l’inici del curs polític, Illa ha destacat la necessitat d’abordar els problemes que afecten a les persones, com el cost de la vida, i de buscar consensos en la societat catalana.

En l’acte hi han intervingut el portaveu i candidat de Palafrugell, Juli Fernández, la diputada Sílvia Paneque i el primer secretari de comarques gironines, Marc Lamuà. A més, també hi han assistit el secretari d’Organització del PSC, José Luís Gimeno i la vice-primera secretària, Lluïsa Moret.

Juli Fernández ha obert l’acte destacant la necessitat de reflexionar sobre el model de ciutat, i d’avançar cap a una nova governança basada en el respecte, la confiança i l’eficiència en la gestió.

Sílvia Paneque, que ha intervingut en la seva condició de diputada al Parlament de Catalunya, ha criticat l’actitud del Partit Popular a l’oposició a Espanya i l’ha atribuït a la seva naturalesa contrària a la igualtat d’oportunitats; i contra la lleialtat en qüestions d’Estat cap a governs que no siguin del seu signe ideològic: “S’està tornant a veure el llautó del PP. S’han oposat a totes les mesures proposades pel Govern de Pedro Sánchez, com ara la rebaixa de l’IVA del gas, destinades a millorar les condicions de la gent en aquesta situació de crisi que ens ha caigut a sobre”, ha recordat.

“El govern alternatiu de Catalunya, presidit per Salvador Illa, fa acció política incansable i permanent, és present al territori i fa propostes polítiques de gestió rigoroses. I ho fa en contrast a la política de confrontació d’identitats, en contrast al joc demagògic de la divisió”, ha explicat Paneque. “Nosaltres presentem una candidatura que treballa amb arguments d’unitat per a tots els catalans i catalanes i que no utilitza la distracció permanent del joc contra Espanya perquè proposa que Catalunya surti enfortida en un moment tan complicat com el d’avui”, hi ha afegit la diputada gironina, que ha tingut un record sincer pel militant històric Jesús Sanz.

El diputat al Congrés i primer secretari de la Federació del PSC de les comarques gironines, Marc Lamuà, ha destacat la rellevància del curs polític entrant, que encara com a principal punt de referència les eleccions municipals del mes de maig vinent. “Som un partit municipalista. Els nostres grups municipals i les nostres agrupacions municipals han aguantat el partit, han defensat els nostres valors i son les baules de la cadena que ens uneix al passat i ens projecta cap al futur”. “Tenim l’objectiu comú de fer President en Salvador Illa i la base d’aquest èxit seran els nostres èxits municipals i el treball que farem als ajuntaments. Ens toca guanyar les eleccions municipals.”

“En Salvador ens ha ensenyat la recepta per l’èxit, una recepta que m’agrada pensar que és la que hem aplicat a les comarques gironines i que ens ha ajudat a passar aquests anys de dificultats: treballar més i millor que els nostres adversaris polítics; estar al costat de la gent, de manera especial allà on ens necessiten, i tornar la dignitat institucional allà on som representats dels ciutadans. La feina és el que defineix el socialisme i és el que el país i les comarques gironines necessiten”, ha valorat Lamuà.


Publicado

en

por

Etiquetas: