Homenatge a Ernest Lluch

“El socialisme és portar la màxima igualtat i fraternitat possibles a les persones que viuen en societat”

Ernest Lluch

El 19 de novembre es commemoraven 23 anys de l’assassinat d’Ernest Lluch a mans del terrorisme. Tot i que la data de la seva mort va ser el 21 de novembre de l’any 2000. El PSC va celebrar la seva memòria en un acte d’homenatge organitzat a Maià de Montcal. Hi va assistir també Salvador Illa, primer secretari, president del Partit del Grup Parlamentari Socialistes – Units per Avançar; Marc Lamuà, diputat al Congrés dels Diputats i primer secretari del PSC – Comarques Gironines; Albert Bramon, subdelegat del Govern a la província de Girona; Josep Maria de Carreras, vicepresident de la Fundació Ernest Lluch; Òscar Aparicio, diputat al parlament de Catalunya per la província de Girona i Eulàlia Lluch, filla de l’Ernest Lluch, entre moltes altres persones assistents.

Socialisme i democràcia són les paraules que penso quan parlem d’Ernest Lluch. Penso en uns valors i uns principis per ser explicats i compartits amb les futures generacions, i que són per fer millor la vida de la gent. 

Ernest Lluch va ser un home referent a la política. El seu missatge basat en la paraula i l’acord encara és vigent. Com deia, davant de cada dificultat, la mesura, la paraula i -deixeu-m’ho dir així- el diàleg. 

És hora de ser, de viure i de pensar. Així, d’aquesta manera, m’imagino a Lluch. “A vegades hi penso, ell, en un camp de futbol d’un poble petit de Catalunya. Parla amb la gent i li expliquen que el marcador ha deixat de funcionar bé. Se’l mira, s’hi embolica, es confon en aquella realitat”, vaig recordar el diumenge davant d’amics. El ministre hi és, però no hi és, en aquesta escena… Perquè sobretot és un més al poble.

Lluch va ser, va viure i va pensar. A la seva manera. Per això, va deixar una empremta tan profunda i viva. Ara, amigues i amics, com a socialistes, hem fet un pas endavant a favor de la convivència i viure en un projecte que sigui millor per a tothom. És un pas de ser, de viure i de pensar un futur millor. El federalisme hi jugarà un paper clau. En això, segur que també Lluch hi estaria d’acord.


Publicado

en

por

Etiquetas: