Marc Lamuà: «Han arribat més de 10 milions d’euros d’inversió del govern de Pedro Sánchez per a eficiència energètica, sostenibilitat i medi ambient a Comarques Gironines»

El diputat al congrés del PSC a Comarques Gironines, Marc Lamuà, i la diputada al Parlament, Sílvia Paneque, com a responsable de l’àrea d’Acció Climàtica, celebren que diferents empreses i ajuntaments hagin pogut beneficiar-se de les inversions per reduir les emissions de CO2

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha assignat ajuts a nou projectes singulars de transició energètica a Catalunya. Les entitats i empreses, que han aconseguit suport econòmic per a projectes com un bus elèctric, bicicletes urbanes o energia solar, són de Girona, Torrent, Arbúcies, Navata o Figueres. A la convocatòria del programa MOVES Singulars 2 s’ha concedit suport econòmic a 5 projectes de les comarques gironines. La quantitat total de fons és de 5.108.825,25 euros per als Projectes Singulars de Transició Energètica. El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del govern de Pedro Sánchez ha invertit 493,5 milions d’euros entre 2021 i 2022 a Catalunya.

El diputat al Congrés Marc Lamuà ha destacat que «és important que els projectes territorials d’empreses privades i entitats a Comarques Gironines trobin suport financer per avançar en el progrés verd i la sostenibilitat». Sílvia Paneque, com a diputada al Parlament i responsable d’Acció Climàtica en el govern alternatiu de Salvador Illa, ha explicat que «hi ha hagut un esforç de pacte i d’entesa per fer que aquestes inversions arribin allà a on han d’arribar i les entitats i empreses que en són beneficiàries són importants per a nosaltres pel nombre de treballadors i projectes que mantenen en el territori».

Les ajudes de l’Institut per a la Diversificació i estalvi de l’Energia (IDAE) de la Secretaria de Transició Ecològica Justa han invertit 4.515.856,96 euros en instal·lacions fotovoltaiques, biogàs agroindustrial i biometà, calderes de biomassa i disseny i desenvolupament de sistemes de propulsió d’energia verda. Marc Lamuà i Sílvia Paneque han destacat el paper de Catalunya i de Comarques Gironines en la innovació, investigació i desenvolupament «des de fa anys en transició energètica verda».

El Programa DUS per a energia neta en municipis petits o en risc de despoblació ha destinat ajudes a Amer, Maçanet de la Selva, Sant Feliu de Pallerols, Campllong, Sant Joan de les Abadesses, Santa Cristina d’Aro, Quart, Verges, Sant Feliu de Pallerols, Hostalric, Bescanó, Peralada, Pau, Aiguaviva, Vilablareix o Tortellà. Les inversions han estat per a iniciatives vinculades, sobretot, a millorar l’eficiència energètica i la mobilitat sostenible. A més, la Secretaria de Transició Ecològica Justa i Preservació de la diversitat ha destinat altres inversions a Catalunya per a la rehabilitació energètica d’edificis i suport a l’autoconsum.


Publicado

en

por

Etiquetas: