Consol Cantenys, Meritxell Batet i Sílvia Paneque al Pont de Pedra.

Meritxell Batet: “El PSC és l’únic partit que pot parar la dreta. Girona ha de ser la punta de llança de la victòria del PSC a Catalunya”

El candidat socialista, Marc Lamuà, ha visitat Calonge on ha fet un al·legat a favor de la cultura i ha demanat el vot perquè la cultura continuï essent un sector d’oportunitats i llibertat

Els socialistes gironins han rebut avui la visita de la presidenta del Congrés i candidata del PSC a les eleccions generals del proper 23J, Meritxell Batet. Batet, juntament amb la candidata pel Senat, Consol Cantenys, i la portaveu i regidora del PSC de Girona, Sílvia Paneque, han mantingut reunions amb els agents sindicals més representatius del territori UGT, CCOO i CSIF i les patrones PIMEC i FOEG, i la Cambra de Comerç de Girona per continuar abordant la recuperació econòmica amb la creació de riquesa i treball de qualitat. Batet en una trobada amb premsa ha afirmat que “hem fet un esforç en matèria d’infraestructures, quintuplicant la inversió a Catalunya, i en polítiques estructurals per afavorir el panorama empresarial i el mercat de treball. Necessitem 4 anys més per consolidar aquestes polítiques”.

Per la seva banda, Sílvia Paneque, l’hi ha agraït la visita a la ciutat a Meritxell Batet i ha posat en relleu que “el 23J ens hi juguem molt. Tenim drets que han estat vindicats durant molt de temps, i que ara són una realitat, que perillem. Hem de ser conscients que el proper 23J pot canviar la vida de moltes persones i col·lectius. Hem de votar usant la raó”. Batet, ha explicat també que “només hi ha dues possibilitats o Pedro Sánchez o Feijóo. Un dels dos serà president. Cal fer un vot útil per evitar que la dreta del PP governi, la dreta que blanqueja constantment l’extrema dreta de VOX. El PSC és l’únic partit que pot frenar la dreta. L’autèntic perill és que el PP adopti les formes, les maneres i la ideologia de VOX. Girona ha de ser punta de llança de la victòria socialista a Catalunya per garantir que no tornem enrere, que no retrocedim”.

La cap de llista socialista pel Senat, Consol Cantenys, ha afirmat que “l’única manera de garantir que parem la dreta és que Girona tingui representació al Senat, i estic segura que així serà. Estic preparada per representar els interessos de comarques gironines i de vetllar perquè ningú pateixi una retallada dels seus drets. Votar al PSC és garantia de progrés”. Les tres representants socialistes han acabat el matí de campanya visitant diversos comerços de la ciutat de Girona per conèixer el procés de recuperació després de la COVID, saber com han anat les darreres campanyes de vendes i posar-se a disposició en allò que es consideri adient per part dels propietaris i treballadors del comerç.

Per la seva banda, Lamuà, que ha visitat Calonge ha explicat que “la cultura és una oportunitat de desenvolupament i l’experiència de la ciutat dels llibres impulsada a Calonge és l’exemple definitiu de com es pot fer avançar la societat a través de la difusió del coneixement”. “Un dels grans desafiaments que ens plantegen les eleccions del 23J és mantenir la vitalitat del sector cultural. És un fet que amb la dreta la cultura s’empobreix i ha de resistir. Els socialistes entenem que la cultura i la creativitat són un sector d’oportunitats i ocupen un lloc central en les estratègies de l’Estat. Calonge és un exemple de com es pot impulsar la revitalització del centre d’un municipi a través d’accions vinculades a la cultura», analitza Marc Lamuà, que avui ha visitat amb el regidor socialista Arturo Prades, les obres de remodelació del castell de la vila, el circuit de llibreries del projecte Book city i la proposta de remodelació de l’edifici de les monges, que l’Ajuntament vol finançar amb fons Next Generation.

Consol Cantenys, Meritxell Batet i Sílvia Paneque al Pont de Pedra.

Publicado

en

,

por

Etiquetas: