El PSC de Girona critica les explicacions de l’alcaldessa Marta Madrenas justificant l’ús del cotxe oficial per anar al Parlament

La portaveu socialista, Sílvia Paneque, creu que l’alcaldessa no pot justificar l’ús del cotxe oficial per motius d’agenda pròpia i demana posar Girona i la institució de l’Ajuntament com a prioritat

Davant de l’admissió per part de l’alcaldessa de l’ús del cotxe oficial de l’Ajuntament per a la seva feina com a diputada, el grup municipal creu que els gironins i gironines mereixen respecte i cura amb els recursos públics i , per tant, s’ha d’explicar, debatre i aprovar amb transparència a què es destina i a què no el cotxe oficial de l’Ajuntament. “No és de rebut que l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, accepti i excusi la utilització del cotxe oficial per anar al Parlament argumentant que ho ha de fer per raons de la seva agenda pròpia” ha dit la portaveu socialista, Sílvia Paneque, i ha afegit que “hi ha d’haver un debat en profunditat que estableixi clarament en quines situacions alcaldia pot fer ús del cotxe oficial”.

Sílvia Paneque ha dit: “en principi, el problema més greu no és com es es va al Parlament. La gravetat rau que al Parlament l’alcaldessa no hi ha volgut tenir el paper d’alcaldessa de Girona. El que hi ha fet ha estat per promoció pròpia i ser la veu més radical del seu partit polític. Vaja, enlloc d’aconseguir tancar solucions per a Girona, hi ha fet discursos incendiaris que a part de no aportar res per a Catalunya i per a Girona, generen divisions i conflicte”. El grup municipal del PSC de Girona, d’aquesta manera, posa sobre la taula que el problema més gros a Girona no és com es va al Parlament, sinó què s’hi ha anat a fer. De moment, no hi ha hagut cap benefici per a la ciutat.

El PSC de Girona creu que el problema que ha tingut el govern de Marta Madrenas és un ascens imparable d’arbitrarietat i, fins i tot, d’un cert autoritarisme en algunes decisions. “No és raonable que Madrenas digui que fa ús del cotxe oficial de l’Ajuntament quan en té necessitat per raons d’agenda pròpia. Tampoc no va ser normal democràticament que decidís negar l’accés a equipaments de la ciutat per raons ideològiques a entitats gironines. Això va passar en el cas de la Fundació Princesa de Girona a l’auditori o en la d’incoure a l’ordre del dia de la Comissió Nomenclàtor les denominacions que comparteix i obviar les que no” ha explicat la portaveu socialista.

El grup municipal socialista tampoc no entén ni troba raonable que davant l’ús que s’ha fet del cotxe oficial, Marta Madrenas, contesti que investigarà si l’oposició ha fet bon ús de la informació que té de l’Ajuntament. “La informació pública del funcionament de l’Ajuntament és pública i, per tant, aquest argument no és vàlid. La tasca de l’oposició consisteix precisament en el control i fiscalització de l’acció de govern” ha senyalat la regidora. El govern ha emès una nota, on desqualifica que s’hagi fet pública la utilització pública del cotxe oficial, que no pot ser altra cosa que pública.

“Sobre les raons adduïdes per l’alcaldessa de Girona sobre seguretat, cal dir que la tensió a Girona durant moltes setmanes ha estat molt alta. La gran majoria de les regidores i regidors de l’Ajuntament de Girona han tingut un comportament responsable. Ho hem fet per tal que cap informació parcial o particular pogués danyar la imatge que, a Girona, la immensa majoria dels ciutadans i ciutadanes tenen un comportament exemplar. Pensin com pensin. Aquest tarannà responsable ha estat bo per la unitat i la bona convivència. I qui més ha de vetllar, perquè això segueixi essent així, és l’alcaldia de Girona” ha afegit Paneque.

“En aquest sentit, cal recordar que l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, no ha estat mai votada i, per tant, el grup socialista creu que el més raonable era acabar un mandat amb un bon full curricular de bona gestió a la ciutat. Enlloc d’això ha volgut utilitzar la institució per ser la veu municipal més radical del seu partit i, al nostre entendre, això no aporta res de bo per a Girona” ha conclòs la socialista, Sílvia Paneque.


Publicado

en

,

por

Etiquetas: