Girona acollirà una vintena d’activitats per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

Aquest migdia ha tingut lloc la presentació dels actes de commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. L’Ajuntament de Girona, juntament amb la Generalitat de Catalunya, ha programat una vintena d’activitats per commemorar l’efemèride, que té lloc aquest divendres.

Justament divendres, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, tindran lloc els actes centrals de la programació. L’Auditori Josep Irla de l’edifici de la Generalitat de Catalunya a Girona serà l’escenari, a les 13 h, de l’acte institucional unitari entre l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la delegació del Govern de la Generalitat a Girona per commemorar aquest dia internacional. El mateix divendres, a les 19 h, la Xarxa Dones Girona llegirà un manifest commemoratiu i farà una projecció d’imatges en homenatge a les 39 dones assassinades al 2016, davant de la Casa de Cultura.

Durant tot el dia hi haurà diverses activitats, que van des d’una concentració sota el lema “Prou violència institucional contra les dones”, de rebuig a l’anul·lació d’articles de la llei catalana d’igualtat per part del Tribunal Constitucional, passant per xerrades i teatre social en diferents centres cívics de la ciutat.

La primera tinenta d’alcaldia i regidora d’Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha manifestat que “cada 25 de novembre serveix per recordar la situació de violència que pateixen milions de dones a tot el món i, especialment, per recordar les dones assassinades. També per reivindicar la lluita que durant anys dones i homes activistes han dut a terme per conscienciar contra la violència masclista”.

Alguns altres dels actes destacats són l’activitat “Girona balla contra la violència de gènere. One bilion rising”, durant la qual es llegirà un manifest conjunt de l’Ajuntament de Girona, l’Associació de Dones l’Horitzó, l’Associació de Dones Rigoberta Menchú i la Xarxa de Dones Girona i el flashmob Aixeca’t, manifesta’t i balla! que tindrà lloc a continuació; el recital de cançó d’autora amb presa de terra, a càrrec de Marta Rius demà al Centre Cívic Pont Major o l’exposició “Violència masclista en la parella: desmuntem mites”, que es podrà veure fins al 30 de novembre al Centre Cívic Pla de Palau .


Publicado

en

, , ,

por

Etiquetas: